Поділитись:

Аграрний комітет затвердив остаточну версію законопроєкту про ринок землі

Субота, 28 грудня 2019, 19:10

28 грудня парламентський комітет із питань аграрної та земельної політики розглянув всі правки та затвердив остаточну версію законопроєкту про ринок землі № 2178–10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов у мережі "Фейсбук".

"Сьогодні аграрний комітет розглянув всі правки та затвердив до другого читання остаточну версію законопроєкту про ринок землі – 2178-10", – йдеться у дописі. 

Основні положення реформи такі:

  •  купувати земельні ділянки зможуть громадяни України, держава, місцеві громади, українські підприємства, засновані українцями;

 

  • встановлюється ліміт щодо концентрації землі в одні руки – не більше 10 тисяч гектарів;

 

  • питання доступу іноземців до землі вирішуватимуть лише українці на референдумі;

 

  • банки матимуть можливість кредитувати та отримувати в заставу земельну ділянку. В разі переходу ділянки у власність банку, земельна ділянка має бути продана протягом 2-ох років

 

  •  вартість земельної ділянки буде не нижчою за нормативно-грошову оцінку

Нагадаємо, що законопроєкт №2178–10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" народні депутати ухвалили в першому читанні 13 листопада. "За" проголосували 240 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів