Що може змінитися на ресторанному ринку України
Українські ресторатори у своєму бізнесі роблять основний акцент на національну, італійську кухню, а також страви на мангалі.
Про це повідомляють в компанії Poster, – пише Економічна правда.
За інформацією аналітиків, з 14 тисяч ресторанів майже 80% пропонують страви національної української кухні, близько 73% мають в меню страви італійської кухні та ще 45-50% пропонують своїм відвідувачам гриль і страви на мангалі.
"Приблизно 20% пропонують популярну в Україні різноманітну грузинську кухню. Майже 16% ресторанів орієнтовані на японську кухню", – зазначають в компанії.
4% ресторанів є авторськими і стільки ж "сповідують" екзотичне для України меню: кубинської, китайської, азіатської, американської кухні, а також заклади для вегетаріанців.
"Окремі позиції меню, такі як паста, піца, стейки, гриль, грецький салат і чіз-кейк можна знайти практично в будь-якому ресторані", – відзначають в компанії.
Втім, самі ресторатори також відзначають кілька ключових тенденцій на ринку. Новий тренд – популяризація національної кухні: українські страви з українських продуктів. А також більший поділ на кухню різних областей України.
"Ще один тренд – "хіпстерські" заклади. Сформувалася нова молодіжна культура, для представників якої стали відкриватися тематичні кафе і ресторани", – йдеться в повідомленні.
Втім, експерти вважають, що після кризи кількість незвичайних форматів і більш екзотичних кухонь на ресторанному ринку України збільшиться.
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Що в будинку та з чого п'є чай власниця вінтажного дому-кафе у Луцьку Яна Тарарай (фото)
Кухар з Волині покинув проєкт «МастерШеф»: що стало причиною (фото)
Скільки коштує помити вікна у Луцьку перед Пасхою
Замість аптеки: у центрі Луцька відкрився новий магазин «Сімі» (фото)