Поділитись:

Феєрверки та петарди: рятувальники закликають бути обережними у новорічну ніч

Вівторок, 31 грудня 2019, 22:10
Феєрверки та петарди: рятувальники закликають бути обережними у новорічну ніч

Рятувальники Рівненщини закликають дотримуватись правил пожежної безпеки і бути обережними протягом новорічних та різдвяних свят.

Правила використання піротехнічних засобів нагадують на сайті ГУ ДСНС України у Рівненській області.

"Феєрверки, петарди, ракети та інші побутові «іграшки» завжди притягували увагу до себе не тільки дітвори, а й дорослих. Але рік у рік збільшується кількість людей, які отримують від цих забав каліцтво, термічні опіки та різні травми. Дуже часто це трапляється внаслідок необережного, неправильного чи невмілого користування піротехнічними виробами" – йдеться у повідомленні рятувальників.

Щоб запобігти біді слід дотримуватися правил пожежної безпеки. Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів і поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок тощо.

Піротехніку не можна зберігати біля приладів опалювання – батарей, газових та електричних плит. Не варто носити вогненебезпечні предмети у кишенях чи сумочках. Не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам, палити, працюючи з піротехнічними виробами.

«Бережіть своє та близьких життя! Подаруйте їм свою увагу, любов та добрий настрій!» – закликають у ДСНС області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів