Поділитись:

У Луцьку просять підсвітити пам’ятки архітектури

Четвер, 02 січня 2020, 16:45
У Луцьку просять підсвітити пам’ятки архітектури

Навіть в період новорічних свят історична частина Луцька – в пітьмі: у місті відсутній ґрунтовний і послідовний підхід до підсвічування пам'ятних і важливих для міста об'єктів.

На цьому наголошує у петиції журналіст Юрій Горбач. 

Із його слів, у європейських містах організовують та проводять нічні екскурсії. А в Луцьку це неможливо, бо нема що показувати – навіть основні пам'ятки або підсвічуються дуже убого, незбалансовано, або не підсвічуються взагалі.

"Заїхав в історичну частину – замок в темряві, костелу не видно, кірхи тим більше. Натомість, деякі сучасні приватні, комерційні будівлі виглядають і підсвічуються значно привабливіше, ніж пам'ятки національного і місцевого значення. Торік мені вдалося побачити прибалтійські столиці в нічну пору. І це вражає. Чому Луцьк досі до цього не дійшов і не зрозумів, що нічним містом теж можна заманювати туристів, – загадка", – пише він у фейсбуці. 

Юрій Горбач переконаний, що гарне і якісне підсвічування пам'яток архітектури, пам'ятників додатково зацікавлюватиме туристів, сприятиме розвитку туризму в місті.

"Тому в місті необхідно розробити положення про підсвічування усіх пам'яток національного та місцевого значення, пам'ятників та знакових для міста споруд, території ДІКЗ "Старий Луцьк", в якому закріпити базові вимоги до влаштування такого підсвічування. Після напрацювання положення провести необхідне технічне оснащення об'єктів, при потребі – із залученням експертів, дизайнерів", – зазначає він. 

Відтак журналіст просить підтримати петицію. До завершення голосування залишилося 14 днів. 

Як приклад – фото прибалтійських столиць. 

У Луцьку просять підсвітити пам’ятки архітектуриУ Луцьку просять підсвітити пам’ятки архітектуриУ Луцьку просять підсвітити пам’ятки архітектуриУ Луцьку просять підсвітити пам’ятки архітектуриУ Луцьку просять підсвітити пам’ятки архітектури

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів