Поділитись:

Прокуратура завершила розслідування щодо бійки Геруса і Ляшка

П'ятниця, 03 січня 2020, 18:48

Бориспільська місцева прокуратура завершила досудове розслідування за фактом насильства щодо народного депутата України. 

Про це інформують у пресслужбі прокуратури Київської області. 

Під час досудового розслідування встановлено, що, у листопаді 2019 року колишній народний депутат України Олег Ляшко з іншою особою, перебуваючи в ДП МА «Бориспіль», а саме в ДП «Зал офіційних делегацій» нанесли тілесні ушкодження народному депутату України IX скликання Андрію Герусу у зв’язку з його державною діяльністю.

За результатами досудового розслідування процесуальним прокурором у кримінальному провадженні визнано зібрані докази достатніми для складання обвинувального акту, та відповідно до вимог ст. 290 КПК України, сторонам надано можливість ознайомитися з матеріалами кримінального провадження. У разі доведення його вини в суді Ляшку загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо:  Олег Ляшко в аеропорту "Бориспіль" побився з депутатом від "Слуги народу" і головою комітету з питань енергетики Андрієм Герусом. Ляшко прибув в аеропорт, щоб висловити Герусу претензії у зв'язку з поновленням імпорту електроенергії з РФ. Згодом Андрія Геруса звільнили з посади представника президента в уряді. Проте він запевнив, що бійка до цього не має жодного стосунку.  

18 листопала Ляшко отримав в Бориспольській прокуратурі підозру "за насильство проти державного діяча". Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити апеляцію прокуратури і взяти під варту главу "Радикальної партії" Олега Ляшка. Згодом прокуратура оголосила підозру у кримінальному провадженні про напад на народного депутата Андрія Геруса ще й охоронцю колишнього нардепа Олега Ляшка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів