Поділитись:

У Маневицькому районі чоловік без дозволів облаштував зону відпочинку

П'ятниця, 03 січня 2020, 16:00

фото ілюстративне 

Маневицька місцева прокуратура вимагає звільнити самовільно зайняту громадянином земельну ділянку у селі Колодії і знести незаконно побудовану на ній зону відпочинку.

Головне управління Держгеокадастру у Волинській області під час перевірки у травні 2019 року встановило, що чоловік самовільно зайняв земельну ділянку загальною площею 0,17 га, загородив та побудував на ній зону відпочинку з будівлею з металопрофілю й альтанками, – повідомляє пресслужба прокуратури Волині. 

Частина земельної ділянки – це землі сільськогосподарського призначення, а частина – лісогосподарського призначення. При цьому будь-які рішення органів виконавчої влади або місцевого самоврядування про надання земельної ділянки громадянину, а також дозволи на будівництво й затверджені його проєкти – відсутні.

Чоловіка кілька разів упродовж року притягували до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки, зняття й перенесення ґрунтового покриву без спеціального дозволу та порушення вимог законодавства під час будівництва.

Він справно сплачував чималі штрафи, відшкодовував нараховані державними інспекторами збитки, завдані його неправомірними діями, а приписи органів контролю з вимогою звільнити ділянку та усунути порушення законодавства в сфері містобудівної діяльності – ігнорував.

У ситуацію втрутилася прокуратура й у суді прокурори вимагатимуть від громадянина звільнити самовільно зайняту земельну ділянку та знести незаконно побудовані на ній  споруди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів