Поділитись:

У волинській поліції бракує патрульних

Вівторок, 21 червня 2016, 14:23
У волинській поліції бракує патрульних

Патрульних поліцейських із Луцька просять долучитися до охорони громадського порядку у курортній зоні, проте поки не вистачає людських ресурсів – бракує ще 50-60 патрульних. Тим не менш, планують запустити велопатрулі – управління саме шукає кошти на закупівлю екіпірування.

Як розповів 21 червня начальник управління патрульної поліції Олександр Вовченко, сил батальйону вистачало на зимовий період та весну, – інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Однак із початком курортного сезону патрульних просять допомогти забезпечувати громадський порядок й у відпочинковій зоні.

"Зараз, на даний момент, якби у нас було ще чоловік 50-60 ми могли б забезпечувати, бо вже розпочався курортний сезон на Шацьких озерах, нас просять і там допомогти охороняти громадський порядок", – розповів Вовченко.

Із його слів, у Луцьку планують запустити ще особливо ефективний для охорони порядку у парках та зелених зонах велопатруль, проте поліцейські для цього мають пройти додаткові навчання. Не вистачає коштів для закупівлі велосипедів та екіпірування. Щодо інформації про додатковий набір у поліцію начальник управління повідомив, що невідомо, коли його оголосять.

"До кінця 2016 року патрульна поліція має забезпечувати абсолютно всі дороги на території України, тому думаю, що в найближчий місяць-два буде поповнення", – зазначив головний поліцейський Луцька.

Також він розповів, що у Луцьку придумали власну методику для патрульних, яка допоможе зменшити кількість крадіжок із автомобілів. Проте її поки тримають у таємниці.

"Я погодив це з департаментом. Можливо, Луцьк стане першим містом, де запровадять таке патрулювання і методика пошириться на всю Україну", – зазначив Вовченко.

За півроку роботи патрульні опрацювали понад 19 тисяч подій, 40% з яких – автопризначені, тобто виявлені патрульними самостійно. Оформили 409 ДТП без потерпілих та понад 500 адмінматеріалів, оформили 8650 матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху, 220 протоколів на пішоходів та велосипедистів за порушення ПДР, 540 протоколів за керування атомобілем у стані алкогольного сп`яніння та 1450 за керування без необхідних документів.

Активно попрацювали патрульні й у частині організації дорожнього руху – встановлено 135 та демонтовано 35 дорожніх знаків, нанесли 42 кілометри дорожньої розмітки та розкрили 45 ДТП із втечею.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024