Поділитись:

Як Луцьк "дарував" олімпійські ліцензії легкоатлетам: підсумки чемпіонату України (фото)

Вівторок, 21 червня 2016, 21:00
Як Луцьк

У Луцьку впродовж чотирьох днів чемпіонату України сімом атлетам вдалося вперше виконати олімпійські нормативи, а 14 – на чемпіонат Європи-2016.

Наразі для участі в Олімпійських іграх-2016 збірна України має 64 ліцензії, для участі в чемпіонаті Європи, який пройде 6-10 липня в Амстердамі – 99.

Зберігають шанси потрапити на Олімпіаду і волинські спортсмени. Метальниця молота Ірина Климець невдало виступила на рідному стадіоні, метнувши на 64,82 метра. Проте, дівчина має у своєму активі раніше виконаний олімпійський норматив. Поки місцевій легкоатлетці потрібно чекати результатів чемпіонату Європи, який окреслить для Ірини подальші перспективи.

Волинська метальниця молота ще має шанси поїхати на олімпіадуВолинська метальниця молота ще має шанси поїхати на олімпіаду

Лучанин Данило Даниленко зайняв третє місце на чемпіонаті Україні та виконав кваліфікаційний норматив для участі в Європейській першості. В Амстердамі волинський бігун буде виступати у складі естафетної команди з бігу 4х400 метрів, яка матиме змогу потрапити до Ріо.

Як Луцьк

Повертаючись до чотирьох днів легкоатлетичного свята у Луцьку, не можна обійти стороною хорошу організацію. Крім баталій, які відбувалися у ядрі "Авангарду", була організована розважальна зона, яка функціонувала навколо спортивної арени. Серед глядачів розіграли велику кількість призів, зокрема декілька путівок на відпочинок до "Буковелі".

Один із власників путівки до Один із власників путівки до "Буковелі"

Відвідали змагання і представники влади. Зокрема був присутній заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул.

Зліва - заступник міністра молоді та спорту Ігор ГоцулЗліва - заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул

 

Побував на змаганнях і головний спонсор, засновник фонду "Тільки разом", голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Ігор Палиця не шкодує грошей на спортІгор Палиця не шкодує грошей на спорт

Читайте також: ВІДКРИТТЯ ТА ПЕРШІ ПЕРЕМОЖЦІ: У ЛУЦЬКУ СТАРТУВАВ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ (ФОТО)

Попри шалену спеку, суперництво між бігунами, стрибунами, метальниками, штовхальниками, багатоборцями було надзвичайно драйвовим.

Як Луцьк

Як Луцьк

Як Луцьк

Як Луцьк

Як Луцьк

Як Луцьк

Як Луцьк

Як Луцьк

Луцькі вболівальники та й уся Україна(змагання у прямому ефірі транслювалися на телебаченні та в інтернеті) мали змогу спостерігати фантастичні особисті результати від окремих спортсменів. Сімнадцятирічна семиборка Аліна Шух продемонструвала найкращий показник серед юніорів у світі, набравши 6099 очок. Один із найкращих виступів цього сезону у світі показала Марина Бех: хмельничанка стрибнула в довжину на 6,93 метра. Київська спортсменка Юлія Левченко встановила особистий, а заодно обновила рекорд України серед молоді у стрибках у висоту. Красуня-легкоатлетка "перелетіла" через планку, встановлену на позначці 1,95 метра.

Рекордсменка України серед молоді у секторі для стрибків у висоту - Юлія ЛевченкоРекордсменка України серед молоді у секторі для стрибків у висоту - Юлія Левченко

Читайте також: ЯСКРАВІ ФІНАЛИ ТА ВИКОНАНІ НОРМАТИВИ: У ЛУЦЬКУ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗМАГАТИСЯ ЛЕГКОАТЛЕТИ (ФОТО)

Редакція сайту новин Волині "Конкурент" бажає спортсменам нових рекордів, перемог та олімпійського золота у Ріо.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 лютого 2024
28 листопада 2023
17 серпня 2023
16 червня 2023
12 червня 2023
09 червня 2023
29 травня 2023
19 травня 2023
25 квітня 2023
30 березня 2023