Поділитись:

Зварити борщ стало дешевше

Вівторок, 21 червня 2016, 20:26

Індекс борщу або вартість продуктів, необхідних для приготування цієї страви, за 5 місяців 2016 року становила 82,45 гривень. Це на 4 гривні 04 копійки, або 4,7% менше, ніж у грудні минулого року.

Про це повідомляє консалтингова компанія Hay Group, – пише "Новое время".

За період з січня до травня цього року включно найбільше подорожчали: часник (+0.19 грн), буряки (+1,64 грн), томатна паста (+0.90 грн). У той же час подешевшали: свинина (4 грн), цибуля (-1,12 грн), петрушка (-4,20 грн).

Індекс борщу був запропонований в Україні у 2012 році за аналогією з всесвітньо відомим індексом Бігмака. І використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог – для оцінки реальної вартості продуктів харчування. Однак, на відміну від світового індексу, український не стандартизований.

Компанія Hay Group орієнтувалася на продуктовий набір, необхідний для приготування 4 літрів борщу.

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 лютого 2019
12 лютого 2019
11 лютого 2019
07 лютого 2019
06 лютого 2019
05 лютого 2019
25 січня 2019
24 січня 2019
21 січня 2019
19 січня 2019
18 січня 2019
16 січня 2019