Поділитись:

Луцькі маршрутки пропонують замінити на тролейбуси

Вівторок, 21 червня 2016, 21:23
Луцькі маршрутки пропонують замінити на тролейбуси

Маршрути, 17 та 17-а в майбутньому хочуть замінити тролейбусами.

Для обслуговування потреб лучан у громадському транспорті в місті є 230 автобусів і 25 тролейбусів. Про це розповів начальник управління транспорту і зв'язку Луцької міської ради Анатолій Миронюк 21 червня на засіданні комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Анатолій Миронюк розповів депутатам про стан організації транспортного забезпечення у Луцьку.

Із його слів, маршрутна мережа змінюється з року в рік за заявами громадян, змінюється напрямок руху, автобуси обладнанні новітньою системою стеження за рухом пасажирського транспорту. Досить часто управління здійснює перевірки на маршрутах про що складаються відповідні акти,. Є випадки коли від мешканців надходять скарги щодо того чи іншого маршруту. Однак дослідження встановили, що з однієї чи півтори тисячі скарг в день приблизно 60 % не підтверджується.

Депутат Луцькради Віктор Іщук поцікавився причиною двох останніх ДТП за участю маршруток.

"Які причини цих "гонок" за участю маршруток, які їздять один перед одним?",– спитав віктор Іщук.

Анатолій Миронюк відповів, що причин так званих гонок поки не встановлено і нині йде розслідування стосовно цих ДТП..

"Нагляд здійснює "Укртрансінспекція", а управління транспорту дивиться тільки за виконанням договорів", – сказав Анатолій Миронюк.

Також депутати говорили й за те, що маршрутки досить довго стоять на зупинках. Інколи по декілька хвилин чим створюють незручність для тролейбусів, для яких на зупинках громадського транспорту просто немає місця щоб заїхати. Однак Анатолій Миронюк розповів, що нещодавно дав доручення спеціалісту свого управління дослідити, як довго автобус стоїть на зупинці. Виявилось – 90 секунд. Також додав, що маршрути 17 та 17-а хочуть замінити тролейбусами.

"Наша проблема в тому, що ми привчили людей до того, що в яку першу маршрутку "вскочить" тією і поїде. Ми повинні думати, як міняти автобуси на тролейбуси. Тому думаю перше питання на ЛПЕ – це оновлення рухомого стану та контактної мережі", – сказав голова комісії та депутат Луцькради Андрій Козюра.

Інформацію, яку доповів Анатолій Миронюк, депутати взяли до відома.

Надрукувати
мітки:
коментарів