Поділитись:

Заради телефонів: волинянина звинувачують у вбивстві з корисливих мотивів

Середа, 08 січня 2020, 16:04

Вбивство 19-річної Марії Каминіної і 16-річної Єви Лисенко, у якому звинувачують волинянина Сергія Ксьондзика, найімовірніше, було вчинене з корисливих мотивів. Водночас у дівчат при собі були тільки мобільні телефони, недорогі прикраси й трохи грошей. Таку версію озвучили у прокуратурі Києва.

Про те, що стало мотивом звірячого вбивства, а також що відомо про підозрюваних, пише OBOZREVATEL.

Убита була волонтеркою Червоного хреста

Як розповіли у столичній прокуратурі, за попередньою версією, вбивство дівчат відбулося з корисливих мотивів. 

"Підозрюваним оголошено підозру за статтею 187 Кримінального кодексу України (Розбій з метою пограбування. – Ред.), сьогодні обиратиметься запобіжний захід. Наразі мотив – корисливий, з метою заволодіти майном. Але з цінностей у них були телефони, трохи грошей, якісь недорогі прикраси", – розповіла спікерка прокуратури Києва Надія Максимець.

З її слів, чи було зґвалтування дівчат і чи є якісь іще пошкодження, крім зовнішніх, визначить медична експертиза тіл.

Одна із загиблих, Марія Каминіна, була волонтеркою Червоного хреста. На сторінці Київської обласної організації Товариства колеги висловлюють співчуття.

"Маша неодноразово брала участь у наших акціях, допомагала під час відновлення і підготовки волонтерського простору на Богдана Хмельницького. 11 листопада 2019 року, за власним бажанням, була переведена в резерв волонтерів", – згадують колеги.

Уже грабував і бив на Новий рік

За інформацією видання, Сергій Ксьондзик, який вийшов із в'язниці у 2017 році, два роки тому (теж на Новий рік) вже здійснював подібний злочин у Львові. Щоправда, тоді дві потерпілі вижили. Одну з дівчат на новорічні свята він бив по голові, обличчю й грудях. А потім забрав у неї мобільний телефон вартістю 4,9 тис. грн.

Другу жертву пограбував за два тижні, перед цим теж жорстоко побивши: синцями були вкриті груди, спина, руки й ноги. Він відібрав у дівчини $300, фотоапарат вартістю 6 тис. грн і планшет.

Сергія Ксьондзика тоді взяли під варту. Але на судах одна з потерпілих неодноразово скаржилася, що отримує від грабіжника погрози навіть із в'язниці. Прокуратура Львова наполягала на тому, щоб не випускати до суду рецидивіста, у якого було кілька судимостей, а один із останніх термінів – 11 років за зґвалтування неповнолітньої. Але суд чомусь вирішив, що чоловік не є небезпечним, і у липні 2019 року його випустили під заставу у 34 тис. грн. До речі, найближче судове засідання у цій справі мало відбутися 20 січня.

У Львові у Ксьондзика є маленька дочка. З огляду на фото, яке опублікувала його колишня дружина, дівчинці приблизно три роки.

Двоє маленьких дітей і у Єлизавети Бершацької, яку в прокуратурі називають співучасницею вбивства. Щоправда, односельці розповіли, що Єлизавета не приділяла дітям належної уваги.

"Кілька місяців тому вона захотіла погуляти. Покинула чоловіка й двох дітей і втекла", – розповіли у селі Липняжка Кіровоградської області, де жила підозрювана.

Нагадаємо: два трупи виявила місцева жителька у Подільському районі Києва у квартирі, яку здавала орендарям на Новий рік. Тіла господиня оселі знайшла на балконі у шафі. Уточнюється, що загиблими виявилися дві дівчини, одна з них – неповнолітня. Їхні трупи були зв'язані скотчем. Пізніше з'ясувалося, що вбиті дівчата значилися у розшуку як зниклі безвісти ще з 2 січня. У жорстокому вбивстві підозрюють волинянина та його 19-річну співмешканку. Поліція нарахувала на тілах десяток колотих ран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
20 березня 2024
17 березня 2024
01 березня 2024
12 лютого 2024
08 лютого 2024
05 лютого 2024