Поділитись:

Право на молоко, або Чи нормально годувати дитину грудьми «на людях»

Понеділок, 13 січня 2020, 07:40

Якщо жінка вирішила годувати дитину грудьми, вона повинна бути готовою до того, що бодай кілька разів їй доведеться зробити це у громадському транспорті, посеред вулиці чи у кафе. Так, бо дитина має право на молоко у будь-якому місці. Визначити час, коли дитина зголодніє і встигнути до цього часу повернутися додому, не завжди вдасться.

Дуже скептично, з огидою навіть, ставляться до цього багато лучан. Це переважно ті чоловіки і жінки, у яких ще немає дітей або їхні діти «штучні». Так завжди було: найзразковіші, найрозумніші ті, хто ще не народжував. Майбутні діти їхні чисті, охайні, слухняні, не хворіють, живуть без гаджетів. І взагалі – у них усе так, як написано у книжках.

Але повернемося все ж до тих, хто став батьками. Ніколи не розуміла тих, хто засуджує мам, які, прикрившись, погодують дитину груддю. Не потрібно з них очей не зводити, не потрібно заглядати туди, куди не потрібно. Мамі достатньо, буває, і п’яти хвилин, аби її малюк заснув. Інколи мами настільки прикривають дитя, що його взагалі не видно, але сам факт, що вона годує груддю у людних місцях, продовжує когось бентежити.

Якщо красива жінка сидітиме десь у торговому центрі чи кафе у гарній сукні з доволі таки відвертим декольте, комусь спаде на думку сказати їй, що вона безсоромна і що їй ліпше прикритися? Ні. А коли ж та сама жінка годуватиме дитину, прикрившись, то вона чому безсоромна. Не бачу логіки абсолютно.

Наприклад, у США офіційно дозволили публічно годувати дітей грудьми у всіх 50 штатах. Там це нормально. І там такі ж люди, і такі ж діти, як і в Україні.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів