Поділитись:

Було передчуття, – пілот МАУ, якому змінили рейс з Тегерана на Лондон

Четвер, 09 січня 2020, 12:00
Було передчуття, – пілот МАУ, якому змінили рейс з Тегерана на Лондон

Пілот "Міжнародних авіаліній України", який повинен був летіти літаком "Тегеран-Київ", випадково уникнув загибелі. В останній момент йому поміняли маршрут на Лондон.

Про це льотчик Артем сам розповів на телеканалі СТБ, – інформує "Обозреватель". 

"Я повинен був летіти рейс замість Хоменка. Але мені поміняли рейс на Лондон", – розповів пілот, додавши, що бачив своїх колег з рейсу, який розбився, просто перед вильотом.

"Ми сиділи за сусідніми столиками в брифінгу. Вони були дуже занепокоєні. Мабуть, вони знали, було якесь передчуття. Я побажав їм гарного рейсу, точно так само зробили й вони мені", – згадує він. 

Також в останній момент відмовився летіти до Києва 8 січня український політичний аналітик, сходознавець Андрій Бузаров. 

"Від початку я планував вилетіти 8-го числа, оскільки конференція закінчувалася 7-го числа. Але я вирішив узяти квитки на пізнішу дату, в самій «МАУ» мені порадили взяти на 9-те число, оскільки квитки були дешевші. Та і я хотів ще день побути в Тегерані, подивитися пам’ятки", – сказав Бузаров у коментарі Радіо Свобода. 

Ще двоє пасажирів не сіли на борт літака. 

Нагадаємо, 8 січня вранці розбився пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Boeing 737-800. На борту перебували 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Серед загиблих в результаті краху літака 11 громадян України, зокрема й бортпровідниця із Нововолинська

Посольство України в Ірані заявило, що, за попередньою інформацією, літак розбився внаслідок аварії двигуна через технічні причини. Посольство наголошує, що наразі версія теракту виключається.  В Україні та Ірані оголосили 9 січня днем жалоби. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів