Поділитись:

4 500 доларів: на Волині голову сільради і підприємця взяли на хабарі (фото)

Четвер, 09 січня 2020, 11:06

На Волині голову сільради та підприємця викрито на одержанні 4 500 доларів США неправомірної вигоди.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в області та Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України 8 січнявикрито голову однієї з сільрад області та підприємця-проєктанта, які за попередньою змовою одержали від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 4,5 тис. доларів США. Гроші взяли за сприяння в отриманні рішення сільської ради про дозвіл на розробку проєкту землеустрою із надання у власність земельної ділянки комерційного призначення, – інформує пресслужба прокуратури Волині. 

І посадовець, і проєктант затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України, та обрання запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Довідково:

згідно із санкцією ч.3 ст. 368 КК України, за одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів