Поділитись:

Затримання голови сільради на Волині: деталі (фото)

Четвер, 09 січня 2020, 11:52
Затримання голови сільради на Волині: деталі (фото)

Голова однієї з сільських рад на Волині налагодив корупційну схему вирішення земельних питань.

До протиправної діяльності у якості посередника залучив керівника комерційної структури, який є сертифікованим інженером-землевпорядником, – інформує поліція Волині. 

Так, оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції, слідчі Головного управління поліції у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури Волинської області задокументували факт вимагання та одержання фігурантами неправомірної вигоди. За безперешкодне виділення у власність земельної ділянки громадянин повинен був заплатити 6 тисяч доларів США «винагороди». У разі відмови – затягування процесу або взагалі негативний розгляд даного питання на сесії. 

Наприкінці грудня минулого року сільський голова через землевпорядника отримав першу частину неправомірної вигоди - 5 тисяч гривень посередник забрав собі, а тисячу доларів США передав посадовцю.

Затримання голови сільради на Волині: деталі (фото)

У середу, 8 січня, правоохоронці задокументували одержання посередником другого «траншу» – 3 500 доларів США. Після передачі коштів голові сільраді обидва були затримані за місцем мешкання чиновника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів