Поділитись:

Серед версій авіакатастрофи – ураження літака МАУ російською ракетою, – Данілов

Четвер, 09 січня 2020, 13:00
Серед версій авіакатастрофи – ураження літака МАУ російською ракетою, – Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов розповів про основні версії раптового падіння літака МАУ, які вивчаються експертами. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці. 

Із його слів, розглядають ураження літака зенітною ракетою ЗРК, зокрема ЗРК "Тор", бо інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі. Також вивчають зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака внаслідок терористичного акту.

До складу комісії ввели фахівців, які беруть участь у міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський "Боїнг" МН-17 17 липня 2014 року в повітряному просторі України, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети "Бук", яка збила малайзійський літак.  

Нагадаємо, 8 січня вранці розбився пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Boeing 737-800. На борту перебували 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Серед загиблих в результаті краху літака 11 громадян України, зокрема й бортпровідниця із Нововолинська

Посольство України в Ірані заявило, що, за попередньою інформацією, літак розбився внаслідок аварії двигуна через технічні причини. Посольство наголошує, що наразі версія теракту виключається.  В Україні та Ірані оголосили 9 січня днем жалоби. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів