Поділитись:

Чутки – хибні, контролер має право штрафувати "зайців", – Луцькрада

Четвер, 09 січня 2020, 22:09

З 19 грудня у автобусах та тролейбусах за проїзд можна розрахуватися виключно електронним квитком, або за допомогою мобільного додатку.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

У громадському транспорті працює контроль. Пасажирів, які не розрахувалися за проїзд електронним квитком, штрафують. Оплата готівкою, яку продовжують здійснювати окремі лучани та гості міста, є незаконною, і такий проїзд вважається неоплаченим.

Часто у соціальних мережах поширюється інформація, що пасажири можуть оплачувати за проїзд готівкою, і ніхто не може їх оштрафувати. Така думка є хибною.

Так, Правилами користування міським пасажирським транспортом (тролейбусом, автобусом) у м. Луцьку, які затверджені рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 21.11.2018 № 744-1, передбачено, що право на проїзд в громадському транспорті надає електронний квиток та квиток після реєстрації в АСООП.

Право на проїзд у транспортних засобах особам, що користуються пільгою (повною або частковою), дає персоніфікований електронний квиток після реєстрації в АСООП при наявності відповідного посвідчення.

Порядок проведення контролю оплати проїзду пасажирами у громадському транспорті регулюється рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 21.11.2018 № 746-1 “Про затвердження Положення про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду у міському пасажирському транспорті загального користування м. Луцька”.

Цим документом зазначається: “У випадку відсутності у пасажира дійсного електронного квитка, а також факту здійснення реєстрації оплати проїзду у даному транспортному засобі під час поточної поїздки, пасажир вважається таким, який здійснив безквитковий проїзд. Правопорушнику пропонується оплатити вартість проїзду та вноситься постанова про накладання адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 135 Кодексу України про адміністративні порушення, згідно з додатком до цього Положення.

Якщо пасажир відмовляється від оплати проїзду та надання документів, що посвідчують особу для внесення постанови, контролер викликає працівників управління патрульної поліції у Волинській області. Такий пасажир не має права продовжувати поїздку та підлягає висадці із транспортного засобу на найближчій зупинці громадського транспорту. В такому випадку контролери разом з пасажиром очікують на зупинці громадського транспорту до приїзду працівників управління патрульної поліції у Волинській області”.

Закликаємо лучан придбати електронні квитки чи завантажити мобільний додаток і оплачувати за проїзд виключно ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів