Поділитись:

«Волиньобленерго» впроваджує японську практику роботи

Неділя, 12 січня 2020, 09:08

У ПрАТ «Волиньобленерго» провели навчання для працівників комерційної дирекції щодо реалізації системи раціональної організації робочого місця 5S.

У цій системі чистота і підтримання порядку розглядається як основа якісної роботи, розповідає координатор проекту директор з охорони праці та навколишнього середовища Михайло Кальчик, – інформує пресслужба підприємства. 

Система допомагає організовувати робочий простір, економити час та ефективно використовувати ресурси. Дотримання цієї японської практики, яку вперше застосували у компанії Toyota, полегшує працю і зменшує імовірність помилок. Натомість збільшує продуктивність і рівень безпеки.

У реалізації проєкту в товаристві пілотними стали Володимир-Волинська, Камінь-Каширська філії, служба охорони праці та пожежної безпеки, служба нагляду за вантажопідіймальними механізмами.

Оновлений Центр обслуговування клієнтів ПрАТ «Волиньобленерго» розпочинає роботу вже на базі системи 5S, яка знайде своє відображення не тільки в організації роботи працівників центру, а й у підвищенні якості надання послуг клієнтам товариства.

Серед обов’язкових процедур впровадження 5S – регулярний аудит і обговорення досягнутих результатів, розроблення стандартів операцій. Реалізація цієї системи стане відправною точкою в змінах, спрямованих на поліпшення корпоративної культури.

Довідково: 

5S включає п’ять кроків, що один за одним допомагають працівникам змінити робочу культуру. Щонайперше вона спрямована на те, аби системно навести порядок.
Кожне «S» у назві позначає ключовий принцип, важливий для якісної, продуктивної, а головне – безпечної роботи:

  • cеірі «сортування» (позбутися зайвого і лишити те, що є необхідним);
  • сеітон  «впорядкування» (усе на своїх місцях); 
  • сеісо «чистота» (прибирання);
  • сеікецу «стандартизація» (підтримання порядку);
  • сіцуке «вдосконалення» (формування звички).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів