Поділитись:

Біля Луцька може з’явитися новий хімічний завод (відео)

Понеділок, 13 січня 2020, 15:56

Підприємство "Кріогенсервіс" планує звести в Гіркій Полонці завод з виробництва кріогену.

Питання порушували ще влітку 2019 року, зараз про це заговорили знову, – йдеться у сюжеті телеканалу "Аверс". 

Як виявилося, у селі Гірка Полонка Луцького району проводили громадські слухання щодо будівництва заводу, однак на заході представників громади, кажуть, не було. Місцеві підприємці обурені тим, що їх не повідомили про захід, а жителі Гіркої Полонки навіть не знають про те, що є такий намір будівництва. 

Натомість представники заводу кажуть, що повідомляли про місце і час громадських слухань заздалегідь і запевняють діяльність заводу шкоди не принесе. 

"Ми привозимо цистерну води, і потім вода розливається по пляшках. Такий же процес перенесений на азот, аргон тощо. Відходи від заводує безпечні. Ба більше, їх можна порівняти із бензином, який скапує після заправки автомобіля", – розповів регіональний представник "Кріогенсервісу" Максим Бухтіяров. 

Довідково: 

ТОВ "Кріогенсервіс" – зареєстрована на Київщині компанія, яка з 1993 року займається виробництвом систем газозабезпечення та постачанням газів. Вона виготовляє кріоциліндри та медичний кисень, а також сухий лід, рідкі (кріогенні) гази, кріогенне обладнання та устаткування для кріотерапії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів