Поділитись:

Ціна автокрісла, або Чи можна обійтися без нього (відео)

Середа, 15 січня 2020, 22:12

Діти до 12 років і ростом до 145 сантиметрів обов’язково повині їздити у спеціальному сидінні, проте на Волині встигли покарати вже 20 порушників. 

Чи потрібно купувати дітям автокрісло? Адже законодавство дозволяє й інші засоби безпеки. Головне, щоб дитина була надійно закріплена.

Про це йдеться у сюжеті ІА "Конкурент".

"За перше порушення водієві загрожує штраф у 510 гривень, за повторне протягом року – 850. У дитячих магазинах Луцька ціна автокрісла залежить від кріплення, матеріалу та додаткових функцій. Найдорожче – коштує близько трьох тисяч гривень, надешевше – можна придбати за півтори. Кожне сидіння розраховане на певну вікову категорію дітей. Однак, є й універсальні", – розповіла журналістка Ольга Кирічок

Автокрісла також здають напрокат. Тиждень оренди коштує від 150 гривень, але можна обійтися без них. Законодавство дозволяє інші засоби безпеки. Головне, щоб дитина була надійно закріплена.

"Слово автокрісло взагалі не передбачене у цьому законі.Там прописано лише, що дитина  має бути прикріплена спеціальними засобами, які дозволяють її пристібнути ременями безпеки. Це може бути автокрісло, бустер, спеціальні ремені, які використовуються. Такі засоби і коштують у рази дешевше", – розповідає речниця патрульної поліції Волині Ольга Бузулук. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів