Поділитись:

У мережі опублікували нібито прослушку наради Гончарука: "звільнення" прем'єра (відео,оновлено)

Середа, 15 січня 2020, 23:12
У мережі опублікували нібито прослушку наради Гончарука: «звільнення» прем'єра (відео,оновлено)

Сьогодні, 15 січня, у мережу виклали нібито аудіозапис наради у прем’єр-міністра Олексія Гончарука, на якій він каже про "примітивне розуміння економіки" у президента Володимира Зеленського.

Прослушка опублікована на YouTube.

На записі нібито присутні троє – Гончарук із заступником глави НБУ Рожкової і міністром фінансів Маркаровою. Вони обговорюють, як дати пояснення Зеленському, який цікавиться звідки діра у бюджеті на 50 мільярдів гривень.

Людина з голосом, схожим на Гончарука, каже: «У Зеленського дуже примітивне розуміння економічних процесів». Гончарук називає його людиною, котра нічого не розуміє в економічних процесах. При цьому прем’єр-міністр нібито визнає, що він теж не сильний в економіці.

Відразу ж після оприлюднення прослушки Гончарук нібито попрямував на Банкову і вже написав заяву. У Кабміні повідомили, що інформація про буцімто відставку голови уряду Олексія Гончарука є неправдивою. Прем'єр не писав заяву про звільнення.

«Інформація щодо заяви про відставку прем’єр-міністра не відповідає дійсності», – йдеться у повідомленні. 

Крім того, повідомляється, що пресслужба Кабінету міністрів «не має інформації щодо справжності жодного аудіо чи відео запису, що розповсюджуються у мережі інтернет».

Продовження: Невдовзі у мережу злили другу частину прослушки. У записі нібито беруть участь, крім Гончарука, Рожкової та Маркарової, міністр Тимофій Милованов, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб та заступниця очільника Офіса президента Юлія Ковалів.

Ковалів повідомила Українській Правді, що на записі не її голос: "На аудіо не я. На цій нараді мене не було".

Українська правда чекає на реакцію інших учасників прослушки.

Якщо припустити, що голоси на "плівках" автентичні, то запис міг здійснюватись 16 грудня 2019 року на зустрічі у форматі "на каву" між представниками Кабміна та Нацбанку.

У той день пресслужба НБУ розповсюдила реліз із анонсом, що подібні зустрічі проводитимуть регулярно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів