Поділитись:

Верховна Рада повернула Україну до участі в ПАРЄ

Четвер, 16 січня 2020, 19:45
Верховна Рада повернула Україну до участі в ПАРЄ

Верховна Рада ухвалила заяву про повернення постійної делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи у 2020 році.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За постанову проголосували 347 депутатів Ради.

Зокрема, передбачено, що Рада доручає постійній делегації ВР у ПАРЄ подати свої повноваження на затвердження для участі в щорічній сесії ПАРЄ 2020 року.

У постанові підкреслюється, що метою участі української делегації у роботі ПАРЄ є недопущення збереження чинної ситуації в Європі, що склалася в результаті агресивної зовнішньої політики Росії, доведення об'єктивної інформації про протиправні діяння РФ на окупованих територіях нашої країни і зусилля України для припинення збройної агресії з боку країни-члена РЄ і подолання її наслідків, а також недопущення використання трибуни ПАРЄ для поширення неправдивих наративів про ситуацію в Україні.

"Верховна рада ... закликає країни-члени РЄ посилити зусилля спонукання російської сторони до виконання її міжнародних зобов'язань як члена Ради Європи, в тому числі прийнятих Асамблеєю резолюцій і рекомендацій, з метою відновлення поваги з боку Російської Федерації до принципів міжнародного права, включаючи територіальну цілісність і непорушність кордонів у Європі", – йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів