Поділитись:

Екскерівника Волинської митниці змусили віддати заказник

П'ятниця, 17 січня 2020, 15:48
Екскерівника Волинської митниці змусили віддати заказник

На Волині територію заказника «Озерянський» повернуть державі з незаконного користування.

Про це повідмляє пресслужба прокуратури області.

Волинська обласна державна адміністрація визнала таким, що втратило чинність, розпорядження про виділення підприємству лісової ділянки площею 2,3 га на території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Озерянський».

За інформацією «Сили правди», йдеться про підприємство «Веста М» – родинне підприємство депутата Волиньради, колишнього керівника Волинської митниці Романа Микитюка.

Прокурори з'ясували, що розпорядженням виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 04 листопада 2019 року цю ділянку виділено підприємству у довгострокове тимчасове платне користування терміном на 20 років для використання з метою культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей.

Проте передача його території у господарське використання, оренду та здійснення у заказнику будівництва споруд, не пов'язаних з охороною його території, забороняється.

Окрім того, у підприємства, яке обґрунтовувало свою потребу у виділенні ділянки необхідністю забезпечення організованого відпочинку громадян та встановлення тимчасових об’єктів із легких збірно-розбірних конструкцій, на час прийняття розпорядження був відсутній статус суб’єкта рекреаційного діяльності.

Тож прокуратура області ініціювала перед головою Волинської ОДА питання про скасування розпорядження. За результатами розгляду листа,  розпорядження про виділення землі визнано таким, що втратило чинність.

Окрім того, Турійський відділ поліції розслідує кримінальне провадження за фактом використання частини території заказника під розміщення групи споруд для потреб ведення мисливського господарства всупереч вимогам Закону України "Про природно-заповідний фонд України" та Положення про заказник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів