Поділитись:

Волинянину, який захворів на правець, ампутували ступню

Субота, 18 січня 2020, 23:08
Волинянину, який захворів на правець, ампутували ступню

Хворому волинянину, у якого нещодавно виявили смертельну недугу – правець, – ампутували ступню та ввели протиправцеву сироватку. 

Про це розповіли волинські медики, інформує Суспільне.

"Хворий нині знаходиться на штучній вентиляції легень. Йому проводять відповідну терапію згідно з протоколом. Вхідні ворота інфекції – рана правої стопи", повідомив лікар-анестезіолог Локачинської ЦРЛ Богдан Познякевич.

Лікар-епідеміолог Волинського обласного лабораторного центру Беата Серватович розповіла, що хворому ампутували ступню та ввели протиправцеву сироватку. За її словами, останній випадок захворювання на правець трапився у Волинській області з мешканкою Ківерцівського району в 2013 році.

До слова, волинянин, згідно з наданою медичною документацією, щеплений за віком, в дорослому віці отримав щеплення проти правцю у 16, 30 років, останнє щеплення отримав в 2013 році.

Нагадаємо, на Волині виявили правець в 43-річного мешканця Локачинського району. Чоловік звернувся за медичною допомогою на 10 день після отримання травми – обмороження ступні, що сприяло інфікуванню рани. Чоловіка госпіталізували в реанімаційне відділення 10 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024