Поділитись:

Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)

Неділя, 19 січня 2020, 16:18
Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)

З кожним роком свято Водохреще чи інша назва Йордана набирає все більшої популярності серед українців. Свято Водохреще бере свій початок із далеких віків, його пов’язують із хрещення Ісуса Христа у тридцятирічному віці. Саме тоді він прийняв хрещення у річці Йордан, пише дослідниця Тетяна Яцечко-Блаженко на сторінках t1.ua.

Їй вдалося розшукати фото свята Водохреща за 1917 рік. Усі фото були зроблені у місті Володимирі-Волинському.

До речі, ці фото розвінчують міф, що колись усі зими були холодні та сніжні. Як бачимо в ту далеку волинську зиму снігу було вкрай мало. Подекуди його взагалі немає на фото. Напевно, така зима була чимось схожа на цьогорічну.

Проте повернемось до фото і поглянемо на них уважно. Автором світлин є невідомий фотограф австро-угорської армії. Сьогодні ці світлини зберігаються в одному із архівів міста Відня.

На фото можна чудово розгледіти процес освячення води. Бачимо, що після того, як священник, за традицією, тричі занурив хрест до води та прочитав молитву, усі присутні почали зачерпувати воду, хтось вмивається, хтось її п’є. Проте на фото не бачимо, щоб хтось занурювався до водойми. Ймовірно на світлині річка Луга, яка протікає через місто Володимир-Волинський.

Джерело фото: https://picryl.com/

Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)Водохреще на Волині 100 років тому: без окунань та заметіль (ФОТО)

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів