Поділитись:

У лютому буде швидка весна

Понеділок, 20 січня 2020, 07:40

Мені подобається жарт із соцмереж: яка гарна весна цієї зими. Хтось і досі очікує снігу, а хтось радіє теплому сонечку та зеленій траві. Я не те щоб люблю сніг, холод і морози, просто ліпше, коли воно усе так, як потрібно: зима, значить, зі снігом і температурою мінус. А цвітіння дерев чи підсніжники у грудні-січні – взагалі мене лякають. І тепер «на автоматі» очікуєш затяжну весну і доволі прохолодного літа.

Синоптики намагаються спрогнозувати, якою ж буде залишок зими. Проте навряд чи вдасться це зробити наперед. Пам’ятаю, розмову з начальником Луцької метеостанції Тетяною Жур. Аж дві години надзвичайно цікаво вона розповідала мені, як робиться погода, та про те, що найточніший прогноз  – на три дні. Наперед зібрати достовірну інформацію напрочуд важко.

Натрапила на просторах інтернету на прогноз народного синоптика Володимира Деркача. Він розповів, що нас чекає мінлива погода: різкі перепади температур, кілька сплесків морозів і навіть дощі. «Перше півріччя 2020 року в міру вологим, друге – дуже посушливим. У другій декаді січня вночі невеликі морози і практично постійні плюси днем. Зрідка опади, навіть дощі», - наголосив експерт. Крім цього, синоптик наголосив, що уже в лютому ми відчуємо справжню весну. Втім, як зазначає Деркач, потепління буде не тривалим.

«На початку першої декади лютого збережуться невеликі морози, а далі прийде відлига, хоча і на короткий час. Уже до кінця першої десятиденки температури знизяться. У другій декаді очікується нетипова для лютого погода – буде панувати швидка весна. І тільки до кінця місяця зима нагадає про себе», - сказав синоптик.

А вам подобається така весняна зима?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів