Поділитись:

Євросоюз може заборонити використання однієї функції iPhone

Понеділок, 20 січня 2020, 21:04
Євросоюз може заборонити використання однієї функції iPhone

У Європейському Союзі пропонують ввести заборону на використання технології розпізнавання осіб на термін від 3 до 5 років.

У лютому 2020 року Євросоюз опублікує документ, який наказував би регулювання використання нових технологій, враховуючи біометричну ідентифікацію та штучний інтелект, – пише "Сегодня". 

Проєкт майбутнього документа показав, що технологія розпізнавання осіб, наприклад Face ID у iPhone, є недосконалою і викликає сумніви у Європарламенту. Тому ЄС пропонує заборону на використання цієї технології на термін від 3 до 5 років, щоб за цей час її могли зробити більш досконалою.

У новому проєкті документа Європейської комісії з питань штучного інтелекту згадуються невід'ємні ризики для приватного життя і прав людини, які створює "біометрична дистанційна ідентифікація" (розпізнавання осіб або Face ID). І одним з поточних рішень, яке вивчає ЄС, є "тимчасова заборона на використання розпізнавання осіб приватними або державними суб'єктами в громадських місцях".

В опублікованому проєкті йдеться про те, що протягом трьох-п'ятирічної заборони "можна було б визначити і розробити надійну методологію для оцінки впливу цієї технології і можливих заходів з управління ризиками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів