Поділитись:

У Луцьку відома журналістка презентуватиме книгу есеїв

Середа, 22 січня 2020, 08:23
У Луцьку відома журналістка презентуватиме книгу есеїв

Перший дофестивальний захід ІІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» відбудеться 24 січня у книгарні «Є». З презентацією дебютної книги есеїв приїздить Ірина Славінська.

У п’ятницю у Книгарні «Є» (вул. Лесі Українки, 30) Ірина Славінська презентує збірку есеїв «Мої запасні життя». Книжка увійшла до довгого списку премії «Книга року ВВС-2019» у категорії «Есеїстика» та до довгого списку Премії імені Юрії Шевельова.

Про історію та ідею написання книжки, тривоги міленіалів та роль радіо у житті авторка буде спілкуватися із директоркою фестивалю «Фронтера» Еллою Яцутою.

Початок заходу – о 18:30.

Ірина Славінська – продюсерка «Радіо Культура», перекладачка, журналістка. З 2006 року працює в медіа. Долучилася до команди, що відновила роботу «Громадського радіо».

«Мої запасні життя» – дебют авторки в есеїстиці. Ця книжка – клаптикова ковдра, зібрана зі спогадів, рефлексій та міркувань. Журналістка, перекладачка та продюсерка «Радіо Культура», членкиня Українського ПЕН Ірина Славінська розмірковує про особисту історію, історію родини і роду, збирає докупи пазли спогадів з дитинства, навчання, подорожей, робочі ситуації з перекладацької і журналістської справ – аж до подій недавнього часу. Це визначення важливих у житті моментів – певних якорів і культурних кодів, якими залогінюємо себе у сучасну реальність. Маркування втрачених ланок пам’яті, які потребують усвідомлення, але не завжди підлягають відновленню. Історії інших людей, а чи навіть інших країн, які можна проживати, наче власні запасні життя.

«В центрі уваги цієї книжки – тривоги та неврози уявних і цілком реальних 30-літніх. Альбом фотографій, полиця VHS, бібліотека та улюблений плейліст – можливі інструменти подолання тих тривог. Чи то ескапізм, чи то самозанурення та рефлексія», – каже Ірина Славінська. 

Книга побачила світ у «Видавництві Старого Лева».

До слова, фестиваль «Фронтера» відбудеться у Луцьку 2-4 жовтня. Зі слів організаторів, до осені заплановано чимало цікавих заходів та презентацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів