Поділитись:

У Росії з лезбійки «виганяли джина» палками та транквілізаторами

Середа, 22 січня 2020, 04:14

Фото ілюстративне

Уродженка Чечні, якій вдалося втекти з Росії, розповіла, як у Грозному її «лікували» від гомосексуальності – «виганяли джина» палками, читанням Корану та транквілізаторами.

Про це повідомляє «Кавказский узел», передає Громадське.

22-річна Амінат Лорсанова заявила, що у 2018 році родичі двічі силоміць відправляли її до психіатричної клініки у Грозному. Декілька разів знайомий родичів приходив до неї, де бив палицею й читав Коран. Він пояснював, що таким чином виганяє джина.

«Він бив мене палицею у сонячне сплетіння, задерши на мені футболку, і пальцями давив у ту область, спускаючись нижче, спустив також спідницю до стегон і також давив там пальцями. Все це проходило під мій крик від пекельної болі та його молитовні крики у моє праве вухо», – розповіла вона.

Лорсанова зазначає, що родичі спостерігали за цим й не реагували на її прохання припинити це. Крім цього, один з родичів насильно колов дівчині транквілізатори.

«(Близький родич – ред.) одягав мені на руки кайданки та зв’язував ноги скотчем, рот також заклеював. Він казав мені, що буде зв’язувати як вівцю, й поводився зі мною як з твариною. Після цього робив мені укол аміназину та клав спати, навіть не розв’язуючи ноги – залишав у такому положенні, зі зв’язаними руками і ногами, спати обличчям до стіни», – йдеться у заяві дівчини до Слідчого комітету РФ.

У квітні 2019 року ЛГБТ-мережа Росії допомогла дівчині втекти з Чечні, а згодом з Росії загалом. Саме через її втечу до одного з волонтерів мережі до будинку увірвалися невідомі, які погрожували убивством і вимагали розповісти, де перебуває Лорсанова.

Як зазначає видання, практика «вигнання джинів» розповсюджена серед чеченських родин, які проживають як в Чечні, так і за межами республіки. Вважається, що якщо поведінка людини не відповідає неотрадиціоналістській моралі, яку насаджають у регіоні, це означає, що людиною заволоділи джини.

«Вигнання джинів у Чечні проводиться не тільки у вигляді альтернативної медицини, але й через квазімедичні центри  такі, як Клініка пограничних станів. Понад 30 молодих жінок, з якими працювала і працює російська ЛГБТ-мережа, через свою сексуальну орієнтацію постраждали від цієї, часто сексуалізованої, форми нелюдського поводження», – сказала учасниця російської ЛГБТ-мережі Вероніка Лапіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
23 лютого 2024
10 лютого 2024
27 січня 2024
26 січня 2024
25 січня 2024
19:01
02 січня 2024
30 грудня 2023