Поділитись:

На Волині рибалок-порушників наштрафували майже на 1000 гривень

Середа, 22 січня 2020, 13:40
На Волині рибалок-порушників наштрафували майже на 1000 гривень

фото ілюстративне

У період з 13 по 20 січня 2019 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 26 порушень природоохоронного законодавства – складено 17 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та три – за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників накладено 867 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили дві од. заборонених знарядь лову та ще 14 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

З 15 по 17 січня держінспектори провели рибоохоронний рейд на водойми Ратнівського, Старовижівського та Ковельського районів.

Так, 15 січня перевірили інформацію від небайдужих рибалок – обстежили оз. Річицьке, поблизу с. Річиця Ратнівського району. Порушників рибальства та заборонених знарядь лову не зафіксували.

Того ж дня ввечері виявили три грубі порушення на оз. Пісочне, поблизу с. Любохини Старовижівського району. Там викрили чоловіка, який сіткою ловив рибу, та двох громадян, які рибалили з острогою з човна. Порушники не встигли завдати шкоди рибним запасам.

На осіб склали адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення винних до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів