Поділитись:

Google запускає додаток, який боротиметься із залежністю від смартфонів

Середа, 22 січня 2020, 21:03
Google запускає додаток, який боротиметься із залежністю від смартфонів

Компанія запустила відразу кілька проєктів для зниження залежності користувачів від смартфона.

Про це йдеться на сайті розробника, – повідомляє «MEDIASAPIENS».

Компанія Google запустила три експериментальних проєкти в рамках «Цифрового благополуччя» (Digital Wellbeing). В одному з них компанія запропонувала упакувати смартфон в паперовий конверт.

Йдеться про програму Envelope. Після скачування вона обмежує можливості телефону виключно номеронабирачем і камерою. Щоб уникнути спокус, компанія пропонує користувачам роздрукувати спеціальний паперовий конверт і вкласти всередину смартфон.

Зараз в додатку міститься ескіз конверта тільки для Pixel 3a. У ньому враховані вирізи для камери, зарядки і надруковані кнопки для номеронабирача. Клавіші для набору номерів будуть підсвічуватися.

Також компанія запустила дві програми: Activity Bubbles і Screen Stopwatch. Обидва сервіси призначені для відстеження активності користувача.

Activity Bubbles – це «живі» шпалери. Додаток наповнює екран кульками при кожному використанні пристрою. Одне розблокування – одна куля. Розмір кожної з них залежить від часу використання.

Screen Stopwatch – це теж «живі» шпалери, але, на відміну від попереднього сервісу, додаток дозволяє відстежувати точну кількість часу, проведеного у пристрої. При кожному розблокуванні смартфона на екрані активується секундомір, що відслідковує час використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів