Поділитись:

Вищий антикорупційний суд взявся за луцький хлібокомбінат

Середа, 22 січня 2020, 15:30
Вищий антикорупційний суд взявся за луцький хлібокомбінат

У Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відбулося підготовче судове засідання у справі про обвинувачення службових осіб ДП «Луцьке КХП №2» у розтраті майна ПАТ «Аграрний Фонд», а саме 26 тонн зерна на загальну суму 56 млн гривень.

Про це повідомили на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

На засіданні колегію суддів розглянуто та відмовлено в задоволені клопотань сторони захисту про повернення обвинувального акту, а також зняття арешту з майна. За результатами засідання судді ВАКС призначили вказану справу до розгляду по суті. Засідання заплановане на 31 січня 2020 року.

Нагадаємо: 19 грудня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього директора ДП "Луцький КХП №2"за підозрою у розтраті зерна на суму понад 56 млн грн. Упродовж квітня-червня 2014 року з елеватора незаконно вивезли понад 26 тис. тонн зерна, яке належало ПАТ "Аграрний фонд". Керівником підприємства на той час був Степан Москвич. Суд призначив йому заставу у розмірі понад два з половиною мільйони, які були внесені вже наступного дня. Згодом його відправили під нічний домашній арешт. 

Колишнім працівникам державного підприємства інкриміновано ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів