Поділитись:

Куди дівають ялинки і сосни, які викидають лучани (відео)

Четвер, 23 січня 2020, 14:00
Куди дівають ялинки і сосни, які викидають лучани (відео)

Уже шостий рік поспіль хвойні приймає для підгодівлі звірів КП “Луцький зоопарк”.

Про це інформує Суспільне

Логіст КП "Луцькспецкомунтранс” Віталій Дроган розповів, що інколи виникають й стихійні сміттєзвалища з новорічних ялинок. 

"В основному починаємо з контейнерних площадок. Є приватні звірогосподарства, які будуть використовувати для своїх цілей. Також для опалення, для подрібнення на щипу і опалення, зокрема, нашої котельні. Також для господарських потреб підприємства", – зазначив він. 

Кілька екіпажів комунального підприємства Луцькспецкомунтранс збирають ялинки і сосни в точках збору сміття чи на контейнерних площадках. Віктор Бісюк, працівник підприємства, розповів: хвою відвозять й до луцького звіринця.

"Збираємо ялинки для звірогосподарства, нам в зоопарк. І для потреб котельні. Біля смітників складають ці ялинки. Ми підбираємо, возимо. Більше сосен, ніж ялинок. Всього багато. Сухе окремо, бо одразу завозимо на котельню. Зелені – в зоопарк для звірів", – пояснив він. 

Перед тим, як потрапити у вольєр до звірів, ялинки або сосни оглядають працівники зоопарку. Забирається зайве: скотч, гірлянди, – каже директорка звіринця Людмила Денисенко. Лише після огляду, з його слів, годувальники тварин розносять хвойні по вольєрах. Ялинки або сосни – не лише харчі для тварин.

"Декорування для дрібних гризунів, як-от білочки, декорування вольєру ялинками та іншими гілками дерев. Створюється штучний ліс і відображається природнє середовище, в якому мешкала б ця тваринка. Цього року одним із новинок є ялинки для приматів. Адже це є і не сховок, а іграшка для приматів. Працівники зоопарку можуть їх прикрашати усілякими бананами, яблуками. І тваринки шукають ось в цій хвої свій харч. З них можна робити і сховок для таких лякливих, як лані європейські, олень благородний. Можна робити іграшки для хижаків наших. Тому що кожна ялинка має свій запах, це йде як збагачення середовища", – пояснила Людмила Денисюк. 

Щодня до зоопарку, пояснила директорка, комунальники завозять до трьох машин ялинок і сосен, які зібрали у місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів