Поділитись:

У Луцьку відбудеться презентація проєкту Тетяни Мялковської «проСВІТ»

П'ятниця, 24 січня 2020, 06:55

24 січня у галереї мистецтв Волинської організації спілки художників України відбудеться презентація проєкту Тетяни Мялковської «проСВІТ» серія «Янголи».

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Роботи створені 2019 року на полотнах розміром 100х150 см акрилами, пігментами й лаками з позолотою, присвячені Різдву та несуть основну символіку сакрального дійства. Святости надають Янголи. Вони тримають у руках предмети, які символізують таїнство Євхаристії – колоски пшениці та ягоди вина; перед знамення Різдва – лілею; знак події – Зірку; годинник, як символ кінечності життя; козу – символ локації дійства.

На картинах домінує монобарвність, що підкреслює теологічну основу сакрального символізму. Підсилюють емоційне сприйняття візуальних образів експресивність і енергійність фактур та нанесених мазків. Лаконічність і простота композиції додають промовистости змісту.

Сім янголів утворюють стрижень експозиції та ототожнюють сакральне число свідків та артефактів глибоких традицій українського Різдва. Виставка ілюструється колядками та супроводжується майстер-класами авторки.

Початок виставки – о 16:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів