Поділитись:

У Луцьку вимагають скасувати результати голосування за громадські ініціативи

П'ятниця, 24 червня 2016, 13:08
У Луцьку вимагають скасувати результати  голосування за громадські ініціативи

Ініціативна група вимагає скасувати результати конкурсу і провести нове голосування через BankID.

Громадські активісти переконані, що онлайн голосування за громадські ініціативи відбулось із суттєвими маніпуляціями. Про це йшлось 24 червня під час прес-конференції ініціативної групи журналістів Волині щодо проведеного конкурсу у рамках Програми підтримки ініціатив жителів Луцька.

Відтак громадська активістка і журналістка Марія Доманська повідомила, що ініціативна група підготувала і хоче винести на розгляд червневої сесії Луцькради проект рішення "Про внесення змін до рішення Луцькради "Про Програму підтримки ініціатив жителів". Оскільки, за її словами, голосування проведене з певними маніпуляціями й не відповідає отриманим результатам. Також її дуже обурило, що серед переможців є фестиваль журналістики, голосування за який було з очевидними порушеннями.

Активісти вимагають, щоб створили новий склад робочої групи, який включатиме в себе фахівців виконавчих органів ради, представників депутатського корпусу та представників громадськості.

В проекті рішення йдеться про те, що система голосування повинна включати спосіб верифікації користувачів через BankID. Один житель міста може проголосувати лише за одну ініціативу. Також проектом рішення передбачається, що якщо у випадку виявленя фальсифікацій та інших видів маніпуляцій, що суттєво впливають на результати голосування, робоча група зобов'язана вжити належних заходів для вирішення цих конфліктних ситуацій.

Відтак ініціативна група рекомендуватиме Луцькому міському голові Миколі Романюку відмінити результати онлайн голосування і скасувати розпорядження "Про затвердження переліку ініціатив-переможців конкурсу".

Окрім того пропонуватимуть оголосити нове он-лайн голосування за громадські ініціативи 2016 року, із врахуванням змін та доповнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЕДІЙНИКИ ВИМАГАЮТЬ РОЗІБРАТИСЯ З НАКРУТКОЮ ГОЛОСІВ ДЛЯ "ФЕСТИВАЛЮ ВОЛИНСЬКОЇ ЖУРНАЛІСТИКИ"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКІ ПРОЕКТИ ЛУЧАН РЕАЛІЗУЮТЬ ЗА МІСЬКІ ГРОШІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
11 квітня 2024
02 квітня 2024
27 березня 2024
19:30
15 березня 2024
12:52
14 березня 2024
13 березня 2024
19:10
01 березня 2024
27 лютого 2024
26 лютого 2024