Поділитись:

На Волині провели першу операцію у 3D-вимірі: жінці видалили пухлину

Вівторок, 28 січня 2020, 06:57

Сучасне німецьке 3D-обладнання для хірургічного лікування придбали в медичному центрі «Боголюби» зовсім нещодавно. Така медична апаратура, якою оснащені закордонні клініки, в Україні є в Києві, Дніпрі і ще у Вінниці (робот Da Vinci).

Чим відрізняється від звичайної операція, виконана з використанням 3D-технології, розповів директор, головний лікар центру Вадим Петровський, для газети «Факти».

«Ця новітня технологія дозволяє хірургові під час операції бачити на моніторі органи в об’ємі. Зображення настільки чітке, що виникає відчуття, ніби чіпаєш орган рукою. Втручання малоінвазивні, безкровні. Під час 3D-операції вдається легко дотримуватися безпечних дистанцій при роботі з внутрішніми органами, з високою точністю роз’єднувати і сполучати тканини», – розповідає лікар.

Першій пацієнтці, яку прооперували з використанням нової апаратури, видалили доброякісну пухлину яєчника.

Перевага 3D-технологій ще і в тому, що час втручання скорочується. Адже чим менше травмується орган, тим швидше відновлюється організм. Наступного дня після операції пацієнт вже від’їжджає додому. Операції з використанням 3D-технологій можна проводити при різних патологіях внутрішніх органів.

«Почавши працювати на новітньому устаткуванні, хірурги вже не хочуть повертатися до старих методик. Кількість пацієнтів, прооперованих за новою технологією, росте з кожним днем. Сподіваюся, скоро усі операції ми проводитимемо, використовуючи 3D-технологію», – каже Вадим Петровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів