Поділитись:

Російський серіал в автобусі: чим закінчився скандал із дівчиною загиблого волинського Героя (фото, відео)

Вівторок, 28 січня 2020, 11:26

За те, що попросила вимкнути російський серіал у автобусі, висадили дівчину загиблого на Донбасі Миколи Сорочука Ярину Чорногуз. Вона 27 січня їхала разом із волонтеркою Анастасією Конфедерат з Луцька до Києва.

Про це Ярина Чорногуз написала у facebоok.

«Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився», –  написала дівчина.

Також додала, що після того, як вона з подругою почали наполягати на тому, щоб водій вимкнув серіал, той спочатку почав вибивати з рук дівчат телефон, на який вони фільмували конфлікт, а потім почав вимагати дізнатися думку більшості пасажирів автобуса.

«Я повернулася і пояснила все те саме людям, і чи їм принципово дивитися російське кіно, пропонувала його вимкнути. На нас почала кидатися якась жінка, яка їхала назад з Італії і що їй байдуже на каком язикє і що ми вбивці, що їздимо на війну, що вона нас туди не посилала. Решта автобуса просто промовчала. Згадку, що я вертаюся з похорону свого хлопця-бійця, який загинув, захищаючи їхню можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанням з винними очима», – написала дівчина загиблого волинянина.

Більше того, зі слів Ярини, ще перед поїздкою, яка була за квитками на 19.00, водій погрожував, що якщо пасажирки не приїдуть на 18.30, то він поїде без них.

«Сам прибув на 19.06 і вибачитися за свої погрози відмовився. Прохання диспетчерки фірми вимкнути російське кіно та вибачитися за погрози, водій проігнорував. Нас двох, волонтерку аерозвідки та госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, аби далі дивитися у спокої російське кіно», – написала дівчина.

Після публікації цієї історії, у Києві зібралися активісти на підтримку дівчат.

«Ніч. Усі ці люди з нетерпінням чекають водія, який вигнав Ярину Чорногуз з автобуса за зауваження перегляду російських серіалів. До речі, вона уже теж тут», – повідомив у facebook Сергій Мазур та додав фото.

Ярина Чорногуз, своєю чергою, подякувала усім, хто прийшов підтримати.

«Водій-херой поїхав в об'їзд автостанції)) Я рада, що мене зустріли люди, які б мовчазною більшістю в автобусі ніколи не були», – подякувала дівчина.

До того ж ситуацію прокоментувала компанія-перевізник Winew та вибачилася за поведінку водія.

«Компанія Winew і Bus Trans офіційно звертається до всіх! Ми щойно дізналися про ситуацію, котра виникла в автобусі, і м‘яко кажучи шоковані вчинком водіїв. По-перше, адміністрація видає на кожний автобус флешки з українськими стрічками, тому нам на даний момент незрозуміло як російськомовний фільм з‘явився на екрані автобуса. По-друге, що найбільше вразило нас, - це реакція водіїв, котрі відмовились вимкнути його на прохання дівчини. Ми хочемо вибачитись за неприпустиму поведінку працівників фірми. Наша позиція однозначна: подібні ситуації ганебні й не повинні повторюватися в майбутньому», – прокоментувала копанія-перевізник.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів