Поділитись:

Це неприпустимо, – патрульні про дії поліцейського, який викинув наркотики

Вівторок, 28 січня 2020, 14:27
Це неприпустимо, – патрульні про дії поліцейського, який викинув наркотики

фото ілюстративне

У патрульній поліції Волині прокоментували ситуацію із закладчиком в луцькому парку.

За інформацією пресслужби поліції, випадки подібних телефонних дзвінків на службу "102" щодо так званих закладань наркотичних речовин почастішали.  Це спричинено закриттям гральних закладів, де в основному полюбляли перебувати підозрілі особи з забороненими речовинами.

Нагадаємо: у Луцьку чоловік знайшов закладку наркотиків, проте патрульні викинули їх в канаву.

Як зазначила речниця патрульної поліції Ольга Бузулук, патрульні відреагували на кожен дзвінок громадянина. Після першого дзвінка заявник повідомив, що допомога поліції вже не потрібна, адже особа, яка, на його думку, порпалась у землі і щось лишила, уже пішла.

"У цьому й криється основна проблема: поліцію сповістили запізно і дали людині спокійно піти. Крім того, заявник не надав жодного опису підозрілого чоловіка", – зазначили в пресслужбі.

Після цього оператор з лінії "102" повідомив патрульних, що від парку до педколеджу піднімаються дві дівчини, які також порпались у землі, щось шукаючи. Виявилось, що цю інформацію також надав заявник. Патрульні перевірили дівчат, і нічого підозрілого в них не виявили. Натомість вони повідомили, що чоловік із собакою хотів їм щось продати, ті злякались. З ними провели профбесіду.

Потому заявник знову телефонував на "102" і повідомив, що його собака знайшов підозрілий згорток.

"Звісно, у цьому випадку патрульні мали б повідомити слідчо-оперативну групу про знайдене, однак зробили це згодом. Щодо викидання згортка, то це неприпустимо: ми з’ясуємо ситуацію та проведемо службову перевірку. Коли прибула слідчо-оперативна група, приблизно о 15.30, то вилучила згорток з білою порошкоподібною речовиною, ззовні схожою на амфетамін, вагою близько 1 грама. Речовина направлена на дослідження", – повідомила Ольга Бузулук.

Волинянам наголошують: в разі виявлення підозрілих осіб, які щось, на вашу думку, закладають, необхідно негайно сповіщати поліцію за номером "102" і, за можливості, затримувати зловмисника. Також варто простежити за людиною, передати поліції її детальний опис тощо. Знадобляться і фото та відео, які передаються в орієнтуванням екіпажам патрульної поліції.

"Неодноразово бували випадки, що в управлінні протидії наркозлочинності уже знали таку особу або ж вели щодо неї відпрацювання, документували правопорушення. Тобто робота в цьому напрямку ведеться, поліція збирає ряд доказів, аби довести причетність тих чи інших підозрілих громадян до певних злочинів. Тому не робіть поспішних висновків та не залишайте необдуманих коментарів. Від початку 2020 року патрульними розкрито 4 правопорушення, пов’язані з наркотиками", – додали патрульні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів