Поділитись:

На Волині нарахували понад 60 тисяч бізнесів

П'ятниця, 31 січня 2020, 09:00

Станом на 1 січня 2020 року на обліку в територіальних органах ДПС у Волинській області перебуває 60 126 платників податків-суб’єктів господарювання.

Із загальної кількості платників податків 23 029 – юридичні особи та 37 097 – підприємці-фізичні особи, – інформує управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Волинській області.

Як свідчить аналітика, торік у територіальних органах ДПС у Волинській області взято на облік 1 213 нових юридичних осіб та 5 616 новостворених фізичних осіб-підприємців. Загалом за підсумками 2019 року в органах ДПС в області було зареєстровано на понад півтисячі суб’єктів господарювання більше проти 2018 року.

«Позитивна тенденція у започаткуванні бізнесу, зокрема підприємцями – фізичними особами, найкраще відображає економічні реалії та свідчить про достатньо сприятливі умови для розвитку бізнес-ініціатив. На цей момент особливу увагу повинні звернути керівники місцевого самоврядування, оскільки саме представники малого і середнього бізнесу значною мірою наповнюють бюджети громад та створюють нові робочі місця», – зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що фахівці податкової служби забезпечують якісний податковий супровід платників податків та надають весь передбачений комплекс послуг у Центрах обслуговування платників.

«Водночас ми рекомендуємо кожному, хто починає власну справу, стати користувачем електронних сервісів, що пропонуються на єдиному вебпорталі ДПС України. Саме дистанційна взаємодія та спілкування з податковою – сучасний та зручний формат, що економить час та дозволяє звітуватися і виконувати податкові зобов’язання з персонального робочого місця», – підсумував Олег Гирикович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів