Поділитись:

"Ї*іться зі своїм автобусом самі", – кохана загиблого волинянина про скандал (відео)

Четвер, 30 січня 2020, 10:18
«Ї*іться зі своїм автобусом самі», – кохана загиблого волинянина про скандал (відео)

фото зі сторінки Ярини Чорногуз 

Волонтерка, дівчина полеглого на Сході волинянина Миколи Сорочука Ярина Чорногуз написала гнівний пост про ситуацію, що виникла під час повернення дівчини та її подруги до Києва. 

 

Зокрема, вона запевнила, що більше не буде реагувати на закили щодо "автобусного" скандалу, – написала вона на своїй сторінці у фейсбуці. 

"Відзавтра тут буде тиша. На моїй сторінці. Люди, які написали мені, що я піарюся на смерті Миколи. Ви потвори. У мене нема для вас виправдання. Я не пробачу жодному і жодній із вас. Байдуже, ким ви йому обходилися. Ніколи. Ви не вмієте шанувати любов, яку нема сил стримати. Не вмієте шанувати пам'ять, яку нема сил стримати. Не вмієте шанувати пристрасть. Ви не вмієте шанувати війну та військових. Я знала його всього місяць, але я би радо проміняла 50 років шлюбу за цей місяць. Знаючи, яким веселим він був, ви мене прокляли за одну усмішку на фото. За мій вчинок, який він поважав би. Тільки та любов варта бути, за яку ти йдеш на ешафот, зізнаєшся в ній, а тоді тебе за неї осудять і вб'ють. Осуд вже є. Друге, сподіваюся, не забариться. Я напишу про нього, але не тут. Бо він прекрасний. Мама його прекрасна. Сестра його прекрасна. Вони відчули та прийняли мене без зайвих слів. Напишу не сьогодні й не завтра. А потому буду вільна від цієї реальності. А ще я рада, що знаю місце, де мене буде поховано. Ось ще кілька світлин вам напам'ять із серії тої, що стоїть тепер у нього на могилі, в соборі й удома. Де він у моєму броніку, і з моїм ліхтариком. І ї*іться зі своїм автобусом самі", – йдеться у дописі Ярини. 

Нагадаємо: дівчина, коли поверталася із похорону коханого до Києва, попросила вимкнути російський серіал в автобусі. Проте водії відмовилися, не допомогли й дзвінки керівництва, відтак Ярина разом із подругою вийшла з автобуса. До слова, після публікації цієї історії у Києві зібралися активісти на підтримку дівчат, а перевізник одразу відреагував на ситуацію. Згодом компанія Winew/Bus Trans вибачилася за прикрий випадок і пообіцяла звільнити водіїв.  Своєю чергою депутат від "Слуги народу", заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова Євген Брагар став на захист водіїв і пригрозив притягнути до кримінальної відповідальності дівчат. Мовляв, законодавчих обмежень щодо демонстрації фільмів під час перевезень в автобусі немає. 

На що Ярина Чорногуз відповіла, що не має сил "коментувати цей маразм". 

"Мені просто цікаво, доїду я на свою ротацію чи ні. Чи замість неї поїду під арешт. Чи це вже буденна практика для військових добровольців у нашій країні, я так розумію? І чи дадуть мені різні ньюзвани, зелені слуги, боти можливість нарешті трохи відійти від цього інформаційного галасу. Я буду дуже вдячна вам за спілкування з цим епігоном правозахисту гідності, бо хотіла б сконцентруватися трохи на інших речах, які сталися в моєму житті", – заявила тоді вона. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024