Поділитись:

У Луцьку просять повернути зупинку «Центральний ринок» на старе місце

Четвер, 30 січня 2020, 16:50
У Луцьку просять повернути зупинку «Центральний ринок» на старе місце

У Луцьку просять повернути зупинку «Центральний ринок» на попереднє місце.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Лариса Курепа 28 січня 2020 року.

Зі слів автора петиції, лучани відчувають незручності через перенесення зупинки громадського транспорту «Центральний ринок» на малопридатне для цього місце, віддалене від популярних локацій і не забезпечене спорудами для захисту від негоди.

Жінка додає, що Старий ринок залишається дуже відвідуваним як лучанами, так і мешканцями навколишніх сіл – тут на постійній основі працюють м’ясний, молочний та овочевий павільйони, які розміщені в капітальних спорудах. Крім того, на значній частині території ринку діє КП «Луцькі ринки», яке уклало договори з підприємцями до 1 липня 2020 року.

«Закономірно, що саме сюди стікаються люди як з центру, так і з околиць міста за продуктами та доступними товарами першої необхідності. Адже на ринок йдуть в основному пенсіонери та люди, для яких ціни в торгівельних центрах є недосяжними. І тепер ці люди (в більшості немолоді і нездорові) змушені долати значну відстань, щоб чекати на транспорт у вкрай незатишному місці. Це не є ані гуманним, ані раціональним», – йдеться в петиції.

На сьогодні, вважає Лариса Курепа, перенесення зупинки є передчасним.

«Люди страждають уже другий місяць, а «демонтаж і вивезення конструкцій» з допомогою «великогабаритної техніки» ще не на часі. Практика показує, що термін від оголошення конкурсу до практичного облаштування території мусить тривати необхідний для прийняття зваженого рішення час. Адже для нас, лучан, не байдуже, як буде облаштована історична частина нашого міста, і громадськість не залишиться осторонь від цієї важливої справи. Пропонуємо вам, шановні наші обранці, найближчим часом повернути зупинку «Центральний ринок» на попереднє місце», – пише лучанка.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцькради, її повинні підписати не менше 300 осб. До кінця збору підписів залишилось12 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
11 квітня 2024
30 березня 2024
27 березня 2024
18 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024
07 лютого 2024
28 січня 2024
27 грудня 2023