Поділитись:

На 16% менше: лучанам перерахують січневі платіжки за опалення і гарячу воду

Четвер, 30 січня 2020, 17:21
На 16% менше:  лучанам перерахують січневі платіжки за опалення і гарячу воду

Знижка на послуги КП "Луцьктепло" за січень 2020 року буде більшою, ніж було попередньо заплановано.

Про це повідомляє пресслужба КП "Луцьктепло".

Планова ціна на природний газ у січні дозволяла оголошувати, що знижка за послуги підприємства за підсумками місяця становитиме 7 %, однак додаткове зниження ціни енергоносія НАК «Нафтогазом України» змусило коригувати попередній коефіцієнт.

У зв’язку з тим, що НАК «Нафтогаз України» знизив ціну природного газу, придбаного у січні 2020 року, та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу», ДКП «Луцьктепло» перерахує плату за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для всіх категорій споживачів із застосуванням знижки 16 %.

Для споживачів, помешкання яких не обладнані засобами комерційного обліку, знижка 16 % буде застосована після врахування температурного коефіцієнту. Іншими словами, знижка буде застосована до нарахування за метр квадратний опалювальної площі.

Знижка для всіх категорій споживачів у січні мала складати 7 %, однак чергове зниження ціни природного газу постачальником призвело до збільшення знижки до зазначених 16 %.

«Таким чином, у платіжках за січень лучани знову отримають менші суми до оплати за спожиті послуги. Не зважаючи на це, рівень оплати за спожиті послуги за грудень складає 81 %, а загальна заборгованість категорії населення станом на 1 січня 2020 року зросла до 161,3 млн грн, що, безумовно, погіршує фінансову ситуацію на підприємстві», – йдеться у повідомленні.

ДКП «Луцьктепло» звертається до споживачів з вимогою вчасно та в повному обсязі оплачувати рахунки на спожиті комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів