Поділитись:

Десять способів для використання старого IPHONE

Субота, 25 червня 2016, 19:07

Десять варіантів на всі випадки життя. Якщо ви вже є щасливим володарем iPhone і замислюєтеся про оновлення гаджета, не поспішайте продавати старий пристрій. Є більше десяти варіантів, як використовувати смартфон попередніх поколінь. Деякі способи знадобляться власникам поламаних девайсів, адже іноді ремонт може коштувати дуже дорого, а продавати iPhone за копійки не хочеться.

1. Засіб зв'язку з родичами

Старий iPhone можна віддати батькам або бабусям з дідусями. Використовувати його в якості основного пристрою зв'язку вони навряд чи зможуть, а ось пристосувати апарат для спілкування по Skype або FaceTime цілком можливо. Навчіть користувачів базовим прийомам, а через місяць помітите, що вони вже полізли в App Store за шахами або кулінарними рецептами.

2. Камера спостереження

Навіть старенький iPhone 4 може виступати в ролі камери відео спостереження за літніми родичами, дитиною або квартирою, коли ви поїдете у відпустку. Досить встановити смартфон в зручному місці, підключити зарядний пристрій і завантажити спеціальний додаток. Наприклад, додаток Manything зможе фіксувати те, що відбувається і викладати відзнятий матеріал в хмару.

3. Радіоняня

Розвитком ідеї з попереднього пункту може стати засіб для контролю за маленькими дітьми. Додаток "Радіоняня" стане двостороннім засобом спілкування, зможе подати сигнал тривоги батькам і навіть заспівати пісеньку перед сном.

4. Іграшка для дітей

Щоб привчити маленьких діточок дбайливо поводитися з технікою, відмінно підійде старий iPhone. Встановлюємо на нього кілька простих іграшок, завантажуємо мультики, налаштовуємо і видаємо своєму чаду. Головне - слідкуйте, щоб iPhone з пізнавально-розважального пристрою не перетворився в "зомбі-машину", заради якої дитина готова на все. Видавайте пристрій на певний час і не дозволяйте брати його в школу.

5. Конструктор для дорослих

Для любителів покрутити щось в руках або розібрати і зібрати який-небудь гаджет рекомендуємо не позбуватися від старого iPhone. Його можна перетворити на справжній конструктор. Для цього заходимо на сайт iFixit (пам'ятаєте, ці хлопці зазвичай розбирають нові iPhone після їх появи у продажу) і шукаємо інструкцію для свого апарату. У вільний час можна потренувати уважність і моторику рук.

6. Плеєр для занять спортом.

Щоб не тягати основний смартфон в тренажерку або на пробіжку в парку, використовуємо для цього старенький iPhone. До нього можна підключити найсучасніші bluetooth-навушники або улюблену дротову гарнітуру. Вже з музичними функціями впорається навіть iPhone першого покоління. На жаль, Apple Music запустити не вдасться, доведеться завантажувати музику по-старому, але прогрес не стоїть на місці і для цього зручно використовувати спеціальний додаток.

7. Розумний будильник

Якщо використовувати додаток для контролю фаз сну, наприклад, Runtastic Sleep Better, то старенький смартфон допоможе прокидатися вранці. iPhone можна просто встановити в док-станцію біля ліжка і завантажити одне з сотень додатків-годин з App Store. Пристрій завжди розбудить вчасно і в будь-який час доби підкаже прогноз погоди.

8. Пульт для розумного будинку

Поки Apple тільки починає просувати в маси додаток Home з iOS 10, багато хто вже використовує техніку, якою можна керувати зі смартфона. Наприклад, гаджети Xiaomi мають відмінні додатки, через які легко отримати доступ до можливостей роутера або світильника. Щоб заряд основного гаджет не витрачався на підключення до електроніки, для керування пристроями в будинку відмінно підійде старий iPhone.

9. Фото / відео камера

Камери на старих iPhone не найвидатніші, замінити пристроєм навіть середній цифровик не вийде. Однак, якщо в арсеналі є спеціальний об'єктив, смартфон з ним з легкістю замінить невелику камеру. Різні виробники випускають подібні гаджети, але найкраще поки виходить у Sony.

10. Відеореєстратор

Старий гаджет послужить ще кілька років як відео-фіксатор для автомобіля. Вибираємо підходящий додаток з App Store і кріпимо пристрій в салоні.

Джерело: "portaltele.com.ua"

Надрукувати
мітки:
коментарів