Поділитись:

Скандал в автобусі "Луцьк-Київ": "слуга народу" вимагає не звільняти водіїв

П'ятниця, 31 січня 2020, 15:18

Народний депутат України від "Слуги народу" Євген Брагар, який пригрозив притягнути до кримінальної відповідальності дівчат, які  вимагали від водія автобусу на трасі Київ–Луцьк припинити трансляцію російського фільм, хоче, щоб звільненим водіям повернули роботу. 

Про це він написав на своїй сторінці у "Facebook". 

"Нещодавно стало відомо про імовірне звільнення водіїв автобуса Луцьк-Київ. Цілком можливо, що це звільнення відбулось без їх згоди з прямим порушенням Кодексу законів України "Про працю". Приводом до того стали події, про які всім нам вже відомо. Робота водія є надзвичайно складною та передбачає тривалі недосипання в нічні години, а також тривале відлученням від родини. А робота водія міжміського автобуса передбачає ще й відповідальність за життя та здоров'я пасажирів. Моя особиста позиція полягає в тому, що водії в згаданій ситуації не можуть нести відповідальності за інцидент. Саме тому я, як народний депутат України, вважаю своїм обов'язком захистити законне право двох громадян на працю", – йдеться у дописі. 

Нардеп закликав керівництво компанії-перевізника припинити утиски водіїв, не звільняти їх або поновити на роботі. 

Нагадаємо: Ярина Чорногуз, коли поверталася із похорону коханого до Києва, попросила вимкнути російський серіал в автобусі. Проте водії відмовилися, не допомогли й дзвінки керівництва, відтак Ярина разом із подругою вийшла з автобуса. До слова, після публікації цієї історії у Києві зібралися активісти на підтримку дівчат, а перевізник одразу відреагував на ситуацію. Згодом компанія Winew/Bus Trans вибачилася за прикрий випадок і пообіцяла звільнити водіїв.  Своєю чергою депутат від "Слуги народу", заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова Євген Брагар став на захист водіїв і пригрозив притягнути до кримінальної відповідальності дівчат. Мовляв, законодавчих обмежень щодо демонстрації фільмів під час перевезень в автобусі немає. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 вересня 2023
22 лютого 2020
03 лютого 2020
02 лютого 2020
30 січня 2020
10:18
29 січня 2020
28 січня 2020
11:26