Поділитись:

Син Байдена – наркоман, а на Порошенка тиснули: відверті зізнання експрокурора Шокіна

Субота, 01 лютого 2020, 14:35
Син Байдена – наркоман, а на Порошенка тиснули: відверті зізнання експрокурора Шокіна

Ексгенпрокурор Віктор Шокін в інтерв’ю Рудольфу Джуліані, особистому адвокату президента США, розповів про своє звільнення та вплив на це тодішнього президента Петра Порошенка, назвав сина ексвіцепрезидента США Джо Байдена "наркоманом і алкоголіком" та переказав справу газової компанії "Burisma".

Про це переповідає Українська правда. 

Колишній генеральний прокурор взяв участь у проєкті особистого адвоката президента США Рудольфа Джуліані, що направлений на дискредитацію Джо Байдена, політичного суперника Дональда Трампа, та справи імпічменту президента США. 

Так зване анонсоване Джуліані "інтерв’ю" переважно складається із розмірковувань та особистих висновків адвоката Трампа. Відповіді Шокіна з’являються у відео лише у тих випадках, коли Джуліані треба підтвердити власні слова. 

У доказ своїх свідчень колишній очільник ГПУ надав довідки про несудимість та некорумпованість. 

Інтерв’ю відбулося в Києві. Зі слів Джуліані, "декілька місяців тому". Як повідомлялося раніше, адвокат Трампа навідувався до Києва на початку грудня. Мета візиту – створення документального серіалу.

Як зазначив Шокін, щодо "Burisma" було декілька проваджень, які стосувалися її діяльності та відмивання коштів. Сама ж справа була "незаконно припинена". Також Шокін вважає, що Микола Злочевський, власник компанії, міг бути заарештований, якби на час розслідування перебував в Україні.

Він стверджує, що коли сина Байдена – Хантера – призначили до Наглядової ради енергетичної компанії у квітні 2014 року, він не мав достатньої для цього кваліфікації. 

"У нього не було кваліфікації взагалі ніякої. Він же, якщо подивитися його автобіографію, що він робив, то він просто наркоман, алкоголік і все таке інше", – заявив Шокін. 

Колишній генпрокурор вважає причиною свого звільнення з посади тиск Джо Байдена на тодішнього президента Петра Порошенка. Останній, зі слів Шокіна, неодноразово говорив йому про звільнення. "Байден вимагає тебе звільнити", – приписує такі слова Шокін п'ятому президенту.

У випадку, якби генпрокурор залишився на посаді, Україна не отримала б фінансову допомогу від США. 

Оскільки Шокін "людина нормальна", а у країні "йде війна", то йому не лишалося іншого шляху, ніж залишити ГПУ. При цьому він наголосив, що не його звільнили, а він сам пішов: 

"Мені не залишилося іншого вибору, як звільнитися, тому що я людина нормальна, розумію, що гроші потрібні (країні, – УП). Йде війна, потрібні гроші, давай йди ... Я не дуже хотів звільнятися. Я кажу: я не розумію, чому я повинен звільнятися".

Також колишній генпрокурор повідомив, що знав про призначення Юрія Луценка на його посаду до офіційного оголошення. 

Окрім того, Джуліані показав начебто довідку про отруєння Шокіна ртуттю, пов’язуючи це зі справою хабарництва Байдена та Порошенка. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 березня 2024
20:04
01 грудня 2023
24 листопада 2023
15 червня 2023
11 червня 2023
07 травня 2023
09:07
16 жовтня 2022
18 липня 2022
13 липня 2022
29 червня 2022