Поділитись:

Чи готова волинська "інфекційка" до коронавірусу (відео)

Неділя, 02 лютого 2020, 12:20
Чи готова волинська «інфекційка» до коронавірусу (відео)

Новий коронавірус може потрапити в країни зі слабкою системою охорони здоров’я. До госпіталізації пацієнтів з підозрою на коронавірус в обласній інфекційній лікарні Волині готові, – запевнила медична директорка закладу Любов Серба. 

Лікарка розповідає про спеціальні бокси на випадок епідемії, – інформує Суспільне. 

"Область готова. На випадок ускладнення епідситуації з будь-якого інфекційного захворювання обласна інфекційна лікарня має відповідний ізолятор. В ізоляторі маємо так звані мельцеровські бокси, які передбачають спеціальне їхнє розміщення. Місць у таких боксах є 10. Після ремонту обладнані відповідно до вимог санітарно-будівельних з проточно-витічною вентиляцією, з окремим входом, окремим виходом", – розповіла директорка. 

Частково захистити від вірусів та бактерій може медична маска, – зауважила завідувачка луцької аптеки №114 Наталія Кацаман. Нині у продажу є два види масок: одноразові неткані за 1 гривню та багаторазові марлеві, які в аптеці коштують 8 грн 89 коп. З її слів, останні два тижні маски обох видів купують частіше. 

В інфекційній лікарні маски з клапаном потрібно доукомплектувати, – зазначила медична директорка Любов Серба.

"Маски кількашарові, маски з захисними екранами – такі в нас є. З клапанами треба ще їх забезпечити. Це десь біля 40-50 таких масок є. А скільки ще потрібно приблизно? До 100 штук написали таких комплектацій", – пояснила вона. 

У Китаї, де нині щодня фіксують нові випадки захворювання на коронавірус, в метро та громадських місцях люди користуються медичними масками, – розповіла лучанка Яна Рамська. Упродовж трьох років дівчина живе в одній із китайських провінцій.

"Ми живемо в місті Куньмін – це провінція Юнань, це південний захід. Китаю. Тут, за офіційною статистикою, є 55 підтверджених випадків захворювання коронавірусом. Померлих, на щастя, немає. В місті Куньмін, воно місто мільйонник, працює транспорт, працює аеропорт. Громадський транспорт працює в режимі "канікул", бо ще триває китайський Новий рік. В метро можна заходити тільки в масках. Міряють температуру скрізь: в аеропортах, при вході і виході з метро", – зазначила вона. 

Нині в обласній інфекційні лікарні лікується понад сотня пацієнтів. Це пацієнти із діагнозом ГРВІ, 80 % –  діти. Серед них є ті, хто має підтверджений діагноз "грип".

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024