Поділитись:

Медичний факультет у СНУ: як це буде

Понеділок, 03 лютого 2020, 11:15

Підготовка медиків у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки – це одна зі складових програми розвитку медичної галузі на Волині. 

Про це розповів новий ректор вишу Анатолій Цьось у програмі "На часі" телеканалу "Аверс". 

"Відкриття медспеціальності – це дуже потрібна річ як для університету, так і для регіону. Адже загальна кількість лікарів у нас менша, аніж це потрібно для гарної роботи. 
Інтрига полягає в тому, що є принципове рішення, що це буде перший набір. Він буде таким, як і вступ до будь-якого іншого університету і на будь-яку іншу спеціальності. Але є принципова домовленість, що 50 осіб будуть навчатися за кошти приватних фондів чи бізнесу. Буде укладатися угода між університетом, студентом, структурою, яка оплачую навчання, і майбутнім місцем працевлаштування чи інтернетури. Ми запросили найкращих фахівців для викладання", – пояснив очільник СНУ. 

Із його слів, факультет буде називатися медичним, там буде три кафедри, над назвою яких ще працюють.  До того ж 25 осіб планують зарахувати з медколеджів і одразу на другий курс. Також у виші розглядається можливість стажути студентів у Польщі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів