Поділитись:

Історії з вулиць Луцька: Олег ЗАЙ (фото)

Понеділок, 03 лютого 2020, 20:00
Історії з вулиць Луцька: Олег ЗАЙ (фото)

Чи не у кожній промові будь-якого можновладця звучить фраза про те, що всі працюють для майбутніх поколінь. Для них висаджують дерева, асфальтують дороги, перерізають стрічки на збудованих школах та організовують свята.

Тож «Конкурент» поцікавився у молодого, але вже відомого луцького діджея Олега Зая (Dj Baks), наскільки він любить місто, яке вже називає рідним, чи відвідує тематичні фестивалі та концерти у Луцьку, які місця вважає найромантичнішими та що хотів би змінити.

Місцем зустрічі діждей обрав новий розважально-оздоровчий комплекс MOJO HALL.

– Я його обрав тому, що це майже мій другий дім. Я тут проводжу дуже багато часу, бо працюю. І якщо приїжджають до мене гості, то ввечері я веду їх всіх сюди.

– Яким був Луцьк у часи твого дитинства?

– Я сам не з Луцька, а з Володимира-Волинського. У Луцьк переїхав у 10-11 клас. Я навчався тут у правознавчому ліцеї. Переїхав сюди, коли почався Майдан. Луцьк змінюється і розбудовується.   

Після 11 класу я поїхав навчатися у Польщу. Зрозумів, що це дуже дорого, і не захотів там жити за рахунок батьків. Повернувся до Луцька і втупив до луцької «політехніки». Нині навчаюся тут і почав працювати.

Історії з вулиць Луцька: Олег ЗАЙ (фото)

– Назви свої улюблені місця у Луцьку.

– Я дуже люблю парк, також туди веду гостей міста.

– Як змінився для тебе Луцьк за останні 5 років?

– За останні роки він дуже змінився у кращий бік. Він змінився у плані парків, хтось щось будує, реставрує. Нарешті перекладають бруківку біля міської ради, бо було соромно. От їдеш тією дорогою, там стоїть міська рада, а дорога просто капець – там неможливо їхати.

Історії з вулиць Луцька: Олег ЗАЙ (фото)

– Назвіть місця, куди насамперед ведете гостей нашого міста?

– Дивлячись коли приїдуть. Якщо приїжджають вдень, то, повторюся, веду гостей у центральний парк, до замку. Там є, де гуляти. Навіть дорослим людям у наш зоопарк цікаво піти і подивитися на різних цікавих тварин. Можна у «Промінь», аби подивитися фільми. А потім, щоб дотанцювати чи відпочити, можна прийти у MOJO.

– Із туристами розібралися. А де ти сам любиш бувати?

– У мене день раніше починався з обіду. Я любив після роботи виспатися. Аби десь відпочити, то люблю «Промінь» – там дуже класна тераса, кінотеатр, ігри. Люблю погуляти по центру. Але насправді я не дуже вдень відпочиваю, у більшості випадків – вирішую справи.

Історії з вулиць Луцька: Олег ЗАЙ (фото)

– А як щодо найромантичніших місць Луцька?

– Звичайно ж, замок Любарта. Коли ввечері приїжджаєш, то він круто освітлюється.

Grand Central food terminal, що у «Промені». Там дуже крута атмосфера. Приходиш і просто кайфуєш.

Sky Garden – коли є друга половинка, то тут можна круто і водночас спокійно провести час.

Також можна просто покататися нічним містом на машині.

Історії з вулиць Луцька: Олег ЗАЙ (фото)

– Що б ти хотів удосконалити в Луцьку?

– Насамперед – дороги. Оскільки я водій, то дуже соромно, що наш проспект Волі не надто хороший. От до повороту на вулицю Шопена ще нормальна дорога, а далі до Київського майдану – жах. Це ж центральна вулиця, усі гості нею їдуть.

А все інше мені подобається. У нас є, на що подивитися.

Мені цікаво, як обладнають Театральний майдан. Лише образливо за ці ялинки. Почався ажіотаж, що їх почнуть зрізати. В інших містах ялинки вирубують і привозять до новорічних свят, а в нас вони просто ростуть. Для чого їх вирубувати, а потім везти з якогось міста, якщо вони є в нас.

Я вже вважаю себе лучанином, бо живу тут більше 5 років. Для мене це – ідеальне місце. Я їжджу в Київ і Львів на декілька днів, але мені там не комфортно. А Луцьк не дуже великий – як треба, то 15 хвилин в один край, інший, все зробив. А в Києві зробив дві справи за цілий день і все.

Історії з вулиць Луцька: Олег ЗАЙ (фото)

– Ти як представник розважальної сфери знаєш про різні тематичні фестивалі у місті: Lutsk Food Fest, «Бандерштат» та ін. Який тобі найбільш до душі і чи вважаєш нормальним те, що Food Fest проводиться на території замку?

– Мені «Бандерштат» не подобається у плані музики. Я не люблю такого, хоча Dj має любити різну музику, бо є різнопланові гості. Якщо я граю на якомусь заході, і в мене попросили конкретну пісню, то я її завантажу, але можу сам не кайфувати від неї.

От Food Fest мені подобається, я й сам там грав. Там є багато зон, де можна відпочити – кальян, м'ясо, пиво. Цей фестиваль, тим більше, у замку, дуже крутий.

Щодо того, що дехто проти фестивалю на території замку, то це їх думка. От, до прикладу, у Європі є фестиваль, який відбувається лише в історичних місцях. Там проводять дискотеки, збираються до тисячі людей. Це дуже круто, я не бачу в цьому нічого поганого.

– Нині у Луцьку відбувається чимало концертів відомих зірок. Як вважаєш, чи є це показником того, що місто стає більш культурним?

– Так, раніше цього не було. Якщо був якийсь концерт, то це просто «вау». Зараз є вибір, куди піти. Навіть Jah Khalib приїжджав у Луцьк. Це дуже круто. Організатори молодці.

– Яким ти бачиш Луцьк через 10 років?

– Луцьк дуже схожий на європейські міста. Тож і вважаю, що він швидше дійде до Європи, ніж Київ. І я хочу це бачити. І хочеться, щоб набагато більше туристів до нас приїжджали. Хочу, щоб відчувалося, що Луцьк європейський, але він був українським.

Фото автора.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів