Поділитись:

У Луцьку – масштабна сертифікація ріелторів (фото, відео)

Вівторок, 04 лютого 2020, 14:15

У Луцьку 3 лютого розпочалися щорічні сертифікаційні курси для ріелторів.

Навчання організувало Волинське регіональне відділення (ВРВ) Асоціації фахівців з нерухомого майна України (АФНУ).

Президент АФНУ Юрій Піта зазначив, що курси проводять спільно з Фондом державного майна. Після їх завершення учасники складуть іспити й отримають сертифікат та свідоцтво державного зразка:

«Цей документ – підтвердження фахового рівня. За п’ять днів спеціалісти здобудуть  якісні знання, інформацію від найкращих практикуючих ріелторів з різних куточків України та фахівців з інших галузей».

(на фото: Юрій Піта)

Зі слів голови комітету по навчанню ВРВ АФНУ Тетяни Кравець, участь в курсах бере близько 70 осіб:

«Відвідавши наші курси, можна багато чого дізнатися, піднятися на вищий рівень, вивчити нові тенденції на ринку. Ми проводимо опитування й визначаємо, які теми є найбільш затребуваними, та запрошуємо відповідних тренерів».

(На фото зліва-направо: Ростислав Ганейчук, Олена Колодніцька, Юрій Піта, Тетяна Кравець)

Разом із цим Юрій Піта повідомив, що АФНУ має представництво у всіх областях України та налічує близько 2000 членів. Серед завдань асоціації:

  • навчання та підвищення кваліфікації ріелторів (членів асоціації);
  • міжнародна діяльність (АФНУ має укладені угоди з північноамериканськими та європейськими асоціаціями та відповідними організаціями в пострадянських країнах);
  • впровадження системи МЛС (система партнерських відносин на ринку), яка суттєво покращить сервіс, для всіх учасників на ринку нерухомості.

Своєю чергою керівник комітету з інформаційних технологій, сервісів, аналітики, МЛС Едуард Бразас підкреслив, що АФНУ пропагує ідеологію та цінності, які реалізовані в розвинених ринках в так званих системах МЛС:

«Ми схиляємо ріелторів до партнерства. Головна ідея ідеології: допоможи продати мені сьогодні, а я допоможу тобі завтра. Завдяки цьому, клієнт, звертаючись до одного фахівця, отримує доступ до усього ринку. Бо кожен з ріелторів співпрацює з усіма іншими ріелторами».

Партнери сертифікаційних курсів розповіли про вигідні умови співпраці між клієнтами ріелторів та банком Львів.

Окрім цього, виконувач обов’язків голови ВРВ АФНУ Ростислав Ганейчук зазначив, що сертифікат, який слухачі курсів отримають після здачі іспитів, дозволить їм у майбутньому законно займатися ріелторською діяльністю.

"Сертифікат, який отримають учасники, видається Асоціацією ріелторів спільно з Фондом Державного майна України. Він не тільки підтверджує фаховість, але й дозволить законно працювати під час перехідного періоду (коли буде ухвалено відповідне законодавство, – ред.)», – резюмував Ганейчук.

Примітка: повний перелік сертифікованих ріелторів та агенцій нерухомості можна знайти на офіційному сайті Асоціації фахівців з нерухомості України volyn.asnu.net

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів