Поділитись:

2020 – рік медсестринства: гідну оплату праці та повагу до професії

Середа, 05 лютого 2020, 08:18

Більшість працівників охорони здоров'я в усьому світі – це медичні сестри. Проте роль медсестер у суспільстві та навіть в медичному середовищі залишається недооціненою. Для того, щоб змінити цю ситуацію, Україна підтримала резолюцію ВООЗ про Міжнародний рік медсестринства в 2020 році.

Про те, з якими проблемами стикаються медсестри в Україні та як їх планується вирішити, розповідає Катерина Балабанова, директор Центру розвитку медсестринства МОЗ України. 

Кого першим ви зустрічаєте, коли звертаєтеся по медичну допомогу? Хто питає, що вас турбує і до якого лікаря ви прийшли? Хто ретельно фіксує ваші дані та веде документацію в системі за вашим зверненням? Тримає за руку перед та після операції? Допомагає робити перші складні кроки на шляху до одужання? Є опорою для хворого та його рідних при страшному діагнозі? Супроводжує, підтримає, вакцинує, доглядає, співчуває. Робить все, на що у лікаря не вистачає часу. Медична сестра. Медичний брат.

Раніше їх називали середній персонал, молодший спеціаліст. Зараз це окрема спеціальність «Медсестринство», котра має всі ступені освіти: фаховий молодший бакалавр, бакалавр, магістр, науковий ступінь PhD. Однак, незважаючи на можливості для розвитку в спеціальності, на практиці попит на фахівців з медсестринства з вищою освітою є мінімальним. Статистика невтішна: в Україні з кожним роком все менше абітурієнтів обирає медсестринство, а також неповну вищу освіту в охороні здоров’я. В 2017 році – це 17 207 осіб, в 2018 – 15 020 осіб.

Серед головних проблем – неповага до професії

Головними проблемами самі медсестри і брати визначають низьку оплату та невідповідне праці навантаження; недосконалу систему освіти впродовж життя; малий рівень впливу на ухвалення рішень; неповажне ставлення до професії у суспільстві. Останнє є причиною всіх інших проблем. 

В умовах нової системи фінансування системи охорони здоров’я змінюються правила гри у стосунках «роботодавець – працівник». Тарифна сітка, котра вже не працює на первинній ланці, зупинить існування і на вторинній, третинній ланках надання медичної допомоги. Винагорода за працю фіксується в колективних договорах. Сьогодні на первинній ланці ми знаємо як історії успіху, так і непорозуміння через недбале укладання договорів.

Іванна Книш, медична сестра з Івано-Франківської області, переможець конкурсу проєктів «Майбутнє медсестринства» МОЗ України, розповідає свою історію у реформі. Вона ризикнула піти працювати до лікаря в його ФОП. І її зарплата зараз більше 12 тис. на місяць. Водночас є випадки, коли навіть залишившись працювати в великому закладі охорони здоров’я, медичні працівники не відчули покращення умов праці.

Медсестрам продовжують сплачувати «мінімалку», обґрунтовуючи це «поганим міністром, урядом, президентом». Факти, що гроші на місцях, а не в Києві, що фінансування залежить від обласної, міської, районної та сільської ради, від ефективного керівника-менеджера і проактивного колективу – залишаються секретом.

Велика країна має в кожній області свої особливості. За даними статистичних звітних форм ДП «Центр медичної статистики МОЗ України» (форми 17, 20 та 47), станом на 31.12.2018 в Україні 313 412 штатних посад середнього медичного персоналу. Це 67 % всіх медичних кадрів країни. На сьогодні це єдина офіційна статистика по кадровому забезпеченню системи охорони здоров’я.

Правильне розуміння ролі медсестринства в процесі надання медичної послуги дозволить як покращити якість самої послуги, так і вигідно розподілити інвестиції в систему охорони здоров'я. На 72 Генеральній асамблеї ВООЗ було прийнято резолюцію про Міжнародний рік медсестринства в 2020 році. Україна підтримала цю ініціативу. Для формування та реалізації сучасної моделі медсестринства, підвищення ролі медичних сестер і братів в системі охорони здоров’я, розвитку лідерства наказом Міністерство охорони здоров’я України затверджено План заходів «Рік медсестринства в Україні 2020».

Що передбачає «Рік медсестринства в Україні 2020»?

Рік медсестринства – це інструмент в досягненні зміни парадигми, побудові нової моделі медсестринства в Україні. Нову для України модель медсестринства треба розглядати як невід’ємну частину досягнення глобальної мети – забезпечення доступної та якісної медичної послуги для пацієнта.

По-перше, план включає розробку та затвердження обласних планів заходів «Рік медсестринства в Україні 2020» для вирішення регіональних проблем медсестринства у кожній області. У Дніпропетровській, Львівській, Харківській областях, місті Києві більше 20 000 медичних сестер і братів. При цьому можливість отримати вищу медсестринську освіту в Харківській області та сусідніх областях відсутня. В Луганській та Закарпатській областях медичних сестер і братів менше 10 000 осіб. Зрозуміло, що причини зовсім різні. На сході це – війна, на заході – трудова міграція. Тому і шляхи вирішення, покращення ситуації будуть різними.

По-друге, для успішного подальшого моніторингу, визначення адекватних індикаторів досяжності завдань державної політики з розвитку медсестринства необхідно провести фахові дослідження з аналізу ситуації в медсестринській професії та ставлення суспільства до медсестринства.

По-третє, плануємо спеціальні тренінги для медичних працівників для роз’яснення їх прав та обов’язків в умовах зміни системи фінансування в закладах охорони здоров’я, для заключення колективних договорів на гідних умовах з рівним ступенем розуміння важливості свого підпису в документі.

Також планується:

  • Розширення повноважень медичної сестри та брата, зафіксоване переліком компетенцій професійного стандарту та підтверджене сертифікацією – це зробить розподіл функцій серед медичних працівників ефективним та економічно вигідним. 

  • Трансформація громадських професійних об’єднань в самоврядні професійні організації – це може вивести медичні професії на новий рівень, зробить медсестринську професію рівною лікарській. 

  • Заходи для підтримки та розвитку вищої освіти та науки в медсестринстві, створення попиту на вищу освіту в практичній охороні здоров’я -–допоможуть запровадити європейські стандарти надання медичної допомоги в Україні.

VoxConnector для ІА «Конкурент»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024
18 січня 2024
16 січня 2024